Ainekset
<b>Fetakasvisvuoka:</b>
6
perunaa
2
kesäkurpitsaa
1
sipuli
4
tomaattia
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Kuorrutuskastike:
1/2 l
maitoa
2 rkl
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
150 g
fetajuustoa
suolaa ja pippuria
ripaus
muskottipähkinää
<b>Rucolasalaatti:</b>
1 ruukku
rucolaa
3 rkl
paahdettuja pähkinöitä
1 dl
mustia kivettömiä oliiveja
1 rasia
kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Valmistusohjeet
<b>Feta-kasvisvuoka:</b> Viipaloi perunat, kesäkurpitsa sekä sipulit ja kuullota niitä kevyesti laakeassa kasarissa tai kattilassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi myös tomaatit. Valmista kastike. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Anna jauhojen kypsyä hetki ja kaada joukkoon maito hyvin vatkaten. Kuumenna kastiketta koko ajan sekoittaen kunnes se kiehahtaa. Hauduta n. 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja lisää haarukalla hienonnettu fetajuusto kastikkeeseen. Mausta kastike pippurilla ja muskottipähkinällä sekä tarvittaessa suolalla. Lado kasvikset ja tuoreita basilikan lehtiä vuokaan ja kaada päälle kuorrutuskastike. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
<b>Rucolasalaatti:</b> Revi rucola sopivan kokoisiksi paloiksi. Paahda pähkinät kuivalla paistinpannulla. Halkaise oliivit ja tomaatit. Yhdistä ainekset salaatiksi. Mausta salaatti suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Resepti: Samuli Wirgentius