Feta-kasvisvuoka ja rucolasalaatti

Tarjoa feta-kasvisvuoka rucolasalaatin kera.

21.5.2004 15:12

Ainekset

  • <b>Fetakasvisvuoka:</b>

  • 6

    perunaa

  • 2

    kesäkurpitsaa

  • 1

    sipuli

  • 4

    tomaattia

  • tuoretta basilikaa

  • oliiviöljyä

  • suolaa ja pippuria

  • Kuorrutuskastike:

  • 1/2 l

    maitoa

  • 2 rkl

    voita

  • 3 rkl

    vehnäjauhoja

  • 150 g

    fetajuustoa

  • suolaa ja pippuria

  • ripaus

    muskottipähkinää

  • <b>Rucolasalaatti:</b>

  • 1 ruukku

    rucolaa

  • 3 rkl

    paahdettuja pähkinöitä

  • 1 dl

    mustia kivettömiä oliiveja

  • 1 rasia

    kirsikkatomaatteja

  • oliiviöljyä

  • suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. <b>Feta-kasvisvuoka:</b> Viipaloi perunat, kesäkurpitsa sekä sipulit ja kuullota niitä kevyesti laakeassa kasarissa tai kattilassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi myös tomaatit. Valmista kastike. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Anna jauhojen kypsyä hetki ja kaada joukkoon maito hyvin vatkaten. Kuumenna kastiketta koko ajan sekoittaen kunnes se kiehahtaa. Hauduta n. 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja lisää haarukalla hienonnettu fetajuusto kastikkeeseen. Mausta kastike pippurilla ja muskottipähkinällä sekä tarvittaessa suolalla. Lado kasvikset ja tuoreita basilikan lehtiä vuokaan ja kaada päälle kuorrutuskastike. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

  2. <b>Rucolasalaatti:</b> Revi rucola sopivan kokoisiksi paloiksi. Paahda pähkinät kuivalla paistinpannulla. Halkaise oliivit ja tomaatit. Yhdistä ainekset salaatiksi. Mausta salaatti suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Resepti: Samuli Wirgentius

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit