Kylmä tomaattikeitto ja bruschetta

Kylmä tomaattikeitto ja bruschetta sopivat alkuruoaksi.

Ainekset

Tomaattikeitto:
8
kypsää tomaattia tai 400 g tomaattimurskaa
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
2
kurkkua
1
varsisellerin varsi
3 dl
tomaattimehua tai passata di pomodoroa
suolaa ja valkopippuria
tabascoa
1
sitruunan mehu
oliiviöljyä
Paprika-ricotta-bruschetta:
4 viipaletta
maalaisleipää
1
valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
1 rkl
kapriksia
2
punaista paprikaa
200 g
ricottajuustoa
tuoretta basilikaa
suolaa ja mustapippuria
sokeria
Sieni-parmankinkku-bruschetta:
4 viipaletta
maalaisleipää
1
valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
1 rasia
herkkusieniä
1
sipuli
suolaa ja pippuria
1 nippu
rucolaa
120 g
parmankinkkua

Valmistusohjeet

  1. Kylmä tomaattikeitto:
    Leikkaa tomaatteihin ristiviilto ja kasta ne nopeasti kiehuvaan veteen. Kuori tomaatit ja ota kaksi tomaattia sivuun. Kuori kurkut ja ota puolikas kurkku sivuun.

    Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet sekä varsiselleri ja kuullota ne pehmeiksi pannulla oliiviöljyssä miedolla lämmöllä. Lisää tomaatit ja tomaattimehu. Mausta ja anna kiehahtaa.

    Lisää 11/2 kurkkua ja soseuta. Jäähdytä keitto ja lisää sitruunamehu. Tarkista maku. Poista kahdesta kuoritusta tomaatista siemenet ja kuutioi ne sekä puolikas kurkku pieniksi kuutioiksi. Lisää kuutiot keiton joukkoon ja tarjoile.
  2. Paprika-Ricotta Bruschetta:
    Paloittele paprikat ja kuullota ne sekä kaprikset pannulla pehmeiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Paahda leivät ja pyyhkäise pinta kevyesti halkaistulla valkosipulin kynnellä. Sipaise leiville vielä tilkka oliiviöljyä. Nosta leivälle paprika-kaprisseosta ja ricottajuustoa. Viimeistele tuoreella basilikalla. Tarjoile.
  3. Sieni-parmankinkku Bruschetta:
    Viipaloi herkkusienet ja hienonna sipuli. Kuullota edelliset pannulla ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paahda leivät ja pyyhkäise pinta kevyesti halkaistulla valkosipulin kynnellä. Sipaise leiville vielä tilkka oliiviöljyä. Nosta leivälle sieniä ja parmankinkkua. Viimeistele tuoreella rucolalla. Tarjoile.


    Resepti: Jyrki Sukula

Kommentit

    Näytä lisää