Kylmä tomaattikeitto ja bruschetta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kylmä tomaattikeitto ja bruschetta

Kylmä tomaattikeitto ja bruschetta sopivat alkuruoaksi.

23.5.2004 12:45

Ainekset

  • <b>Tomaattikeitto:</b>

  • 8

    kypsää tomaattia tai 400 g tomaattimurskaa

  • 1

    sipuli

  • 2

    valkosipulin kynttä

  • 2

    kurkkua

  • 1

    varsisellerin varsi

  • 3 dl

    tomaattimehua tai passata di pomodoroa

  • suolaa ja valkopippuria

  • tabascoa

  • 1

    sitruunan mehu

  • oliiviöljyä

  • <b>Paprika-ricotta-bruschetta:</b>

  • 4 viipaletta

    maalaisleipää

  • 1

    valkosipulin kynsi

  • oliiviöljyä

  • 1 rkl

    kapriksia

  • 2

    punaista paprikaa

  • 200 g

    ricottajuustoa

  • tuoretta basilikaa

  • suolaa ja mustapippuria

  • sokeria

  • <b>Sieni-parmankinkku-bruschetta:</b>

  • 4 viipaletta

    maalaisleipää

  • 1

    valkosipulin kynsi

  • oliiviöljyä

  • 1 rasia

    herkkusieniä

  • 1

    sipuli

  • suolaa ja pippuria

  • 1 nippu

    rucolaa

  • 120 g

    parmankinkkua

Valmistusohjeet

  1. Kylmä tomaattikeitto: Leikkaa tomaatteihin ristiviilto ja kasta ne nopeasti kiehuvaan veteen. Kuori tomaatit ja ota kaksi tomaattia sivuun. Kuori kurkut ja ota puolikas kurkku sivuun. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet sekä varsiselleri ja kuullota ne pehmeiksi pannulla oliiviöljyssä miedolla lämmöllä. Lisää tomaatit ja tomaattimehu. Mausta ja anna kiehahtaa. Lisää 11/2 kurkkua ja soseuta. Jäähdytä keitto ja lisää sitruunamehu. Tarkista maku. Poista kahdesta kuoritusta tomaatista siemenet ja kuutioi ne sekä puolikas kurkku pieniksi kuutioiksi. Lisää kuutiot keiton joukkoon ja tarjoile.

  2. Paprika-Ricotta Bruschetta: Paloittele paprikat ja kuullota ne sekä kaprikset pannulla pehmeiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Paahda leivät ja pyyhkäise pinta kevyesti halkaistulla valkosipulin kynnellä. Sipaise leiville vielä tilkka oliiviöljyä. Nosta leivälle paprika-kaprisseosta ja ricottajuustoa. Viimeistele tuoreella basilikalla. Tarjoile.

  3. Sieni-parmankinkku Bruschetta: Viipaloi herkkusienet ja hienonna sipuli. Kuullota edelliset pannulla ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paahda leivät ja pyyhkäise pinta kevyesti halkaistulla valkosipulin kynnellä. Sipaise leiville vielä tilkka oliiviöljyä. Nosta leivälle sieniä ja parmankinkkua. Viimeistele tuoreella rucolalla. Tarjoile. Resepti: Jyrki Sukula

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit