Kylmä tomaattikeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kylmä tomaattikeitto

Kylmä tomaattikeitto on kesäinen alkuruoka.

25.5.2004 13:19

Ainekset

  • 8

    tomaattia

  • 1

    sipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1

    varsisellerin varsi

  • 1 l

    kasvislientä

  • 2

    kurkkua

  • 1

    sitruunan mehu

  • oliiviöljyä

  • suolaa

  • valkopippuria

  • tabascoa

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa tomaatteihin ristiviilto ja kasta ne nopeasti kiehuvaan veteen. Kuori tomaatit ja ota kaksi tomaattia sivuun. Kuori kurkut ja ota puolikas kurkku sivuun.

  2. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet sekä varsiselleri ja kuullota ne pehmeiksi pannulla oliiviöljyssä miedolla lämmöllä. Lisää tomaatit ja kasvisliemi. Mausta ja anna kiehahtaa. Lisää 11/2 kurkkua ja soseuta.

  3. Jäähdytä keitto ja lisää sitruunamehu. Tarkista maku. Poista kahdesta kuoritusta tomaatista siemenet ja kuutioi ne sekä puolikas kurkku pieniksi kuutioiksi. Lisää kuutiot keiton joukkoon ja tarjoile.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit