Raparperihyve ja Pommac-sabayon

Ainekset

3-5
raparperin vartta
3 dl
sokeri
3 dl
marjamysliä
50 g
voita
Pommac-sabayon:
2,5 dl
pommacia
2 rkl
sokeria
4
keltuaista
1/2
appelsiinin mehu

Valmistusohjeet

  1. Raparperihyve:
    Kuori raparperit, mausta sokerilla ja anna maustua noin puoli tuntia. Sulata voi kattilassa, paista mysli voissa, lisää raparperi-sokeri -seos ja hauduta kunnes neste on haihtunut.

    Pommac-sabayon:
    Mittaa kattilaan pommac ja sokeri. Sekoita niin että sokeri sulaa lähes kokonaan. Vatkaa joukkoon keltuaiset ja kypsennä kastike liedellä miedolla lämmöllä. Lisää loppuvaiheessa appelsiinimehu. Sekoita ja tarjoile.

    Resepti: Jyrki Sukula

Kommentit

    Näytä lisää