Reseptit

Mansikka-brita

Tämä ihana mansikka-brita on gluteeniton.

Ainekset

50 g
voita
1,5 dl
sokeria
1
kananmunaa
1,5 dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta
0,5 dl
vadelmahilloa
Marenki:
2
valkuaista
1,5 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
Täyte:
0,5 l
mansikoita
2 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
kuohukermaa
Pinnalle:
paahdettuja mantelilastuja

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu myös leivinjauhe siivilän läpi. Sekoita ja lisää taikinan joukkoon vielä vadelmahillo sekä sulatettu voi.
  2. Valmista marenki: vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokerit joukkoon hyvin sekoittaen.
  3. Levitä taikina suorakaiteen muotoon leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä päälle marenki. Paista 175 asteessa noin 15-20 min. Jäähdytä.
  4. Valmista täyte. Lohko mansikat ja mausta ne sokerilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Leikkaa jäähtynyt torttupohja kahtia. Levitä toiselle puolikkaalle kermavaahtoa ja mansikoita. Nosta toinen pohjan puolikas täytteen päälle. Koristele kermavaahdolla, mansikoilla ja paahdetuilla mantelilastuilla.

    (gluteeniton)

Kommentit

    Näytä lisää