Schwartzwaldin kakku

Tämä Schwartzwaldin kakku on gluteeniton.

Ainekset

9
kananmunaa
2,5 dl
sokeria
1,25 dl
kaakaojauhetta
Täyte:
1 kg
kirsikoita (tai n. 700 g purkkikirsikoita)
3 rkl
kirsikkaviinaa
3 rkl
sokeria
4,5 dl
kuohukermaa
3 rkl
sokeria
100 g
tummaa suklaata

Valmistusohjeet

  1. Halkaise kirsikat ja poista niistä kivet. Sekoita kirsikkaviina ja sokeri halkaistujen kirsikoiden joukkoon. Anna maustua 1-2 h viileässä välillä sekoitellen.
  2. Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kulhossa paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kaakaojauhe seokseen ja sekoita varovasti. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita valkuaisvaahto keltuaisseokseen varovasti muutamassa erässä.
  3. Voitele tai vuoraa leivinpaperilla 2 pyöreää irtopohjavuokaa. Jaa taikina tasan vuokiin. Paista 180-asteisessa uunissa noin 25-30 min tai kunnes kakun pinta tuntuu kimmoisalta ja se irtoaa vuoan reunoista. Jäähdytä kakkupohjat vuoissaan.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokeri ja vaahdota vielä hetki. Valuta kirsikat siivilässä, ota liemi talteen. Nosta toinen kakkupohjista tarjoiluvadille ja kostuta se kirsikkaliemellä. Levitä päälle kermavaahtoa ja lusikoi puolet kirsikoista kerman päälle.
  5. Nosta päälle toinen kakkupohja ja kostuta se lopulla kirsikkaliemellä. Peitä kakun pinta ja reunat lopulla kermavaahdolla. Levitä päälle kirsikat ja raastettu tumma suklaa.

    (gluteeniton)

Kommentit

    Näytä lisää