Korvapuustit

3.6.2004 15:11

Ainekset

  • 0,5 l

    maitoa

  • pala

    hiivaa (50g)

  • 2 dl

    sokeria

  • 2 tl

    kardemummaa

  • ripaus

    suolaa

  • 14 dl

    vehnäjauhoja

  • 150 g

    voita

  • Täyte:

  • 100 g

    voita

  • 3 tl

    kanelia

  • 3 rkl

    sokeria

  • kananmuna voiteluun

  • raesokeria koristeluun

Valmistusohjeet

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta taikinaan vehnäjauhoja vähitellen niin että saat kimmoisan taikinan. Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna kohota kaksinkertaiseksi (n. ½ h lämpimässä paikassa). Vaivaa taikina ja kauli se ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle pehmeä voi ja ripottele päälle kaneli ja sokeri. Kääri pitkältä sivulta aloittaen rullaksi ja leikkaa rullasta 4 cm kokoisia paloja. Asettele pellille ja paina keskelle kuoppa. Kohota pullia liinan alla noin ½ h. Voitele korvapuustit munalla ja koristele pinta esim. raesokerilla. Paista 225 C uunissa 10-15 min. Nauti uunituoreena jääkylmän maidon kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit