Korvapuustit

Ainekset

0,5 l
maitoa
pala
hiivaa (50g)
2 dl
sokeria
2 tl
kardemummaa
ripaus
suolaa
14 dl
vehnäjauhoja
150 g
voita
Täyte:
100 g
voita
3 tl
kanelia
3 rkl
sokeria
kananmuna voiteluun
raesokeria koristeluun

Valmistusohjeet

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta taikinaan vehnäjauhoja vähitellen niin että saat kimmoisan taikinan. Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna kohota kaksinkertaiseksi (n. ½ h lämpimässä paikassa). Vaivaa taikina ja kauli se ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle pehmeä voi ja ripottele päälle kaneli ja sokeri. Kääri pitkältä sivulta aloittaen rullaksi ja leikkaa rullasta 4 cm kokoisia paloja. Asettele pellille ja paina keskelle kuoppa. Kohota pullia liinan alla noin ½ h. Voitele korvapuustit munalla ja koristele pinta esim. raesokerilla. Paista 225 C uunissa 10-15 min. Nauti uunituoreena jääkylmän maidon kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää