Marjapavlova - Reseptit - Ilta-Sanomat

Marjapavlova

3.6.2004 15:27

Ainekset

  • 4-5

    valkuaista

  • ripaus

    suolaa

  • 2,5 dl

    sokeria

  • 2 tl

    maissitärkkelystä

  • 1 tl

    valkoviinietikkaa

  • Täyte:

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 2 tl

    tomusokeria

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • 0,5 l

    tuoreita marjoja

Valmistusohjeet

  1. Mittaa kulhon valkuaiset ja ripaus suolaa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen ja lisää myös etikka sekä maissitärkkelys. Jatka vatkaamista vielä hetki niin että vaahto on kiinteää. Levitä nuolijaa apuna käyttäen marengista pyöreä pohja (halkaisija n. 24 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 120 asteisessa uunissa noin 1 tunti. Sammuta uuni, avaa luukkua hieman ja anna pohjan kuivua uunissa 10-15 min. Vaahdota kerma ja mausta se tomu- ja vaniljasokerilla. Nosta marenkipohja tarjoiluvadille ja levitä pohjan päälle kermavaahtoa sekä lopuksi tuoreet marjat. Koristele tomusokerilla ja esim. mintunlehdillä. Tarjoile heti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit