Reseptit

Marjapavlova

Ainekset

4-5
valkuaista
ripaus
suolaa
2,5 dl
sokeria
2 tl
maissitärkkelystä
1 tl
valkoviinietikkaa
Täyte:
2 dl
kuohukermaa
2 tl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
0,5 l
tuoreita marjoja

Valmistusohjeet

  1. Mittaa kulhon valkuaiset ja ripaus suolaa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen ja lisää myös etikka sekä maissitärkkelys. Jatka vatkaamista vielä hetki niin että vaahto on kiinteää. Levitä nuolijaa apuna käyttäen marengista pyöreä pohja (halkaisija n. 24 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 120 asteisessa uunissa noin 1 tunti. Sammuta uuni, avaa luukkua hieman ja anna pohjan kuivua uunissa 10-15 min. Vaahdota kerma ja mausta se tomu- ja vaniljasokerilla. Nosta marenkipohja tarjoiluvadille ja levitä pohjan päälle kermavaahtoa sekä lopuksi tuoreet marjat. Koristele tomusokerilla ja esim. mintunlehdillä. Tarjoile heti.

Kommentit

    Näytä lisää