Luumutorttu - Reseptit - Ilta-Sanomat

Luumutorttu

Luumutorttu maustetaan rommilla.

7.6.2004 12:17

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 125 g

    voita

  • 1,5 dl

    sokeria

  • 2 tl

    vaniljasokeria

  • 1

    kananmuna

  • 2,5 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • <b>Täyte:</b>

  • 10

    tuoretta, kypsää luumua

  • 1

    vaniljatanko

  • 1 dl

    sokeria

  • 2-4 cl

    rommia

  • tilkka

    vettä

Valmistusohjeet

  1. Valmista pohja: vatkaa voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos taikinaan. Painele taikina korkeareunaisen torttuvuoan tai irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille.

  2. Halkaise luumut ja poista kivet. Mittaa kattilaan sokeri, rommi, tilkka vettä sekä halkaistu vaniljatanko. Kuumenna seosta niin että sokeri sulaa. Lisää kattilaan luumut pyöräytä pari kertaa miedolla lämmöllä ja nostele luumut torttupohjan päälle. Kaada luumujen päälle kattilaan jäänyt sokeriliemi. Paista torttua 180-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit