Broileria ja luumuja

Ainekset

4
broilerin koipireittä
5
pikkusipulia
1
valkosipulin kynsi
6
tuoretta luumua
2 dl
kasvislientä tai vettä
4 dl
valkoviiniä
2 oksaa
tuoretta timjamia
ripaus
sokeria
suolaa ja pippuria
voita ja öljyä

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa koipireidet kahteen osaan ja ruskista ne kuumalla pannulla. Kuori sipulit ja poista luumuista kivet. Leikkaa sipulit ja luumut lohkoiksi sekä hienonna valkosipuli. Kuullota sipuleita kasarissa niin että ne pehmenevät, ripottele niille hieman sokeria ja anna sokerin sulaa. Lisää kasariin ruskistetut broilerit sekä timjami ja kaada päälle liemet. Kiehauta, laske hieman lämpöä ja hauduta ruokaa niin että broilerit ovat lähes kypsiä. Lisää kasariin lohkotut luumut ja mausta suolalla ja pippurilla. Jatka hauduttamista n. 10-15 minuuttia ja tarjoile esim. riisin kera.

Kommentit

    Näytä lisää