Kalkkunapihvit, paistettuja herkkusieniä ja tomaattikastiketta

Ainekset

Pihvit:
400 g
kalkkunajauhelihaa
1
sipuli
1 dl
kermaviiliä
suolaa
valkopippuria
tuoretta salviaa ja kirveliä
Tomaattikastike:
1 tlk
murskattua tomaattia
1
valkosipulin kynsi
suolaa
valkopippuria
oliiviöljyä
Lisäksi:
1 rasia
(n. 200 g) herkkusieniä
voita
tagliatelle-pastaa
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipuli ja kuullota silppu kevyesti öljyssä, jäähdytä. Hienonna yrtit ja sekoita kaikki raaka-aineet tasaiseksi taikinaksi, mausta. Paista koepihvi ja tarkista maku. Muotoile taikinasta pieniä pihvejä ja paista pannulla tai grillissä kypsiksi.

    Tomaattikastike:
    Laita tomaattimurska kattilaan ja lisää joukkoon hienonnetut valkosipulin kynnet. Mausta suolalla sekä valkopippurilla ja anna hautua hetki. Voit halutessasi sekoittaa kastikkeen tasaiseksi sauvasekoittimella.

    Lisäksi:
    Paista pienet herkkusienet kuumalla pannulla voissa. Keitä tagliatelle kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Tarjoa pihvit herkkusienten, kastikkeen ja tagliatellen kera.

    Resepti: Jyrki Sukula

Kommentit

    Näytä lisää