Mansikka-marenkijälkiruoka

Ainekset

3 dl
mansikoita
2
valkuaista
6 rkl
tomusokeria
1
appelsiini
2 dl
suklaakastiketta
2 dl
kermaa löysänä vaahtona

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää hiljalleen joukkoon tomusokeri. Levitä vaahto leivinpaperin
    päälle ohueksi levyksi ja kypsennä uunissa 100 asteessa noin tunti. Jäähdytä. Lohko mansikat
    ja purista joukkoon appelsiinin mehu ja hieman raastettua appelsiininkuorta. Murra marenki paloiksi tarjoiluastiaan ja lisää päälle mansikkalohkot. Lusikoi päälle vielä kermavaahtoa. Viimeistele suklaakastikkeella.
    (Voit käyttää jälkiruoassa myös valmiita pikkumarenkeja tai marenkilevyjä.)

    Resepti: Jyrki Sukula

Kommentit

    Näytä lisää