Kreikkalainen salaatti

Kreikkalainen salaatti toimii hyvin sellaisenaan, mutta sopii myös grilliruoan lisukkeeksi.

Ainekset

1-2
kerää rapeaa salaattia
1/2
tuore kurkku
1 rasia
kirsikkatomaatteja
1
punainen paprika
1
vihreä paprika
1
punasipuli
1-2 dl
calamata-oliiveja
n. 200 g
hyvää fetajuustoa
Kastike:
1/2 dl
oliiviöljyä
1 rkl
valkoviinietikkaa
1
valkosipulin kynsi puristettuna
1/2 tl
oreganoa
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Pese ja revi salaatti pieniksi paloiksi. Kuori ja paloittele kurkku. Paloittele myös paprikat ja fetajuusto. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi.
  2. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja anna makujen hetki tasaantua. Kokoa salaatin ainekset kulhoon ja kaada päälle kastike. Tarjoile hyvän leivän kera.

Kommentit

    Näytä lisää