Reseptit

Sannan kesäkalakeitto

Ainekset

7 dl
kalalientä tai vettä
1 prk
kookosmaitoa
1 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1 rkl
ruokaöljyä
1 rkl
fariinisokeria
1
limen mehu ja raastettu kuori
3
porkkanaa
1/2 kg
uusia perunoita
2
kesäsipulia varsineen
500 g
vaaleaa kalaa
n. 1 tl
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Raasta inkivääri ja hyvin pesty limen kuori. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää inkivääri, limenkuori ja fariinisokeri. Kuullota hetki ja lisää kalaliemi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää sitten kuoritut ja pilkotut porkkanat ja keitä n. 5 min. Pese perunat ja paloittele ne tarvittaessa. Hienonna myös sipulit. Säästä varret viimeistelyä varten. Lisää kattilaan perunat ja sipulit, keitä n. 10 minuuttia ja lisää sitten kookosmaito, limen mehu sekä paloitellut kalat. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Kiehauta ja nosta kattila liedeltä. Anna makujen vielä tasaantua kannen alla n. 10 minuuttia. Ripottele lopuksi pinnalle hienonnetut sipulin varret.

    Resepti: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää