Siikaa suolassa ja tatti-perunapaistosta sekä punaherukka-viinietikkakastiketta

Ainekset

Siikaa suolassa:
1,2-1,5 kg
kokonainen siika
2 kg
karkeaa merisuolaa
1 ruukku
basilikaa
1
sitruuna
Tatti-perunapaistos:
8
uutta perunaa
1
sipuli
1/2 l
tatteja
nokare voita
suolaa ja valkopippuria
sipulinvarsia
Punaherukoita:
1/2 l
punaherukoita
tilkka
valkoviinietikkaa
1-2 tl
hunajaa
2 dl
rypsiöljyä
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Kokonaista siikaa suolassa:
    Huuhtele kala vatsapuolelta kylmällä vedellä. Hiero sisään hieman suolaa ja täytä kala sitruunaviipaleilla ja basilikalla. Kaada kilo suolaa uunipellille kasaksi, levitä siian levyiseksi kulmasta kulmaan, paina suomustamaton siika suolaan ja kumoa toinen kilo suolaa päälle niin, että suola on tiiviisti siian ympärillä. Paista 185 asteessa noin 35 minuuttia. Murra suola ja nosta siika vadille, irrota siikafileet ruodoista ja tarjoile.

    Tatti-perunapaistos:
    Hienonna sipuli ja paloittele tatitt. Leikkaa perunat noin 1 x 1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Sulata voi pannulla ja lisää perunakuutiot. Lisää hetkenkuluttua sipuli ja tatit. Mausta ja viimeistele hienonnetuilla sipulinvarsilla

    Punarukka-viinietikkakastike:
    Soseuta tai paseeraa punaherukat ja lisää joukkoon etikka, öljy, hunaja sekä hieman suolaa. Sekoita tasaiseksi ja anna makujen tasaantua hetki ennen tarjoilua.

    Resepti: Jyrki Sukula

Kommentit

    Näytä lisää