Punajuurikeitto ja etikkapunajuuret

Punajuurikeitto ja etikkapunajuuret ovat maukkaita sadonkorjuuherkkuja.

Ainekset

Punajuurikeitto:
0,5 kg
punajuuria
1
iso peruna
1
sipuli
1,2 l
kanalientä tai vettä
2
valkosipulin kynttä
0,5 dl
väkiviinaetikkaa
2 rkl
sokeria
1-2 dl
kermaa
suolaa ja mustapippuria
1
laakerinlehteä
voita ja ruokaöljyä
Etikkapunajuuret:
2 kg
punajuuria
vettä
merisuolaa
Mausteliemi:
6 dl
vettä
4 dl
väkiviinaetikkaa
3 dl
sokeria
2 tl
suolaa
5
valkopippuria
5
maustepippuria
15
neilikkaa
1
kanelitanko
pala
tuoretta inkivääriä

Valmistusohjeet

  1. Punajuurikeitto:
    Kuullota kuoritut ja pilkotut punajuuret, sipulit sekä peruna tilkassa voita tai öljyä. Lisää sokeri ja etikka. Kaada päälle kanaliemi ja hauduta noin 1 tunti.

    Lisää keittoon mustapippuri ja laakerinlehti. Hauduta noin 15 minuuttia. Lisää kerma ja poista laakerinlehti. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi ja tarkista suola.

  2. Etikkapunajuuret:
    Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Älä poista punajuurten juurta ja kantaa ennen keittämistä, jotta punajuuressa säilyy sen hehkeä väri.
    Kuori punajuuret ja laita ne puhtaisiin lasitölkkeihin. Voit säilöä punajuuret myös lohkoina tai viipaleina.

    Mittaa kaikki muut mausteliemen aineet kattilaan paitsi etikka. Kiehauta ja keitä n. 5 minuuttia. Lisää etikka ja kiehauta. Kaada kuuma liemi siivilän läpi punajuurien päälle ja sulje purkit tiiviisti. Jäähdytä ja säilytä viileässä.


    Resepti: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää