Lammasvartaat ja avomaankurkku-jogurttisalaattia

Ainekset

600 g
lampaan paahtopaistia (myös maudan sisäpaisti tai ulkofilee toimivat mainiosti)
1
paprika
1
sipuli
1
kesäkurpitsa
marinadi:
2 tl
sinappia
1 rkl
punaviinietikka
1,5 dl
rypsiöljyä
2 rkl
soijaa
1 tl
kuivattua timjamia tai muutama oksa tuoretta
mustapippuria
suolaa
Avomaankurkku-jogurttisalaatti:
3
avomaankurkkua
5 dl
maustamatonta jogurttia
1/2
sitruunan mehu
1
valkosipulin kynsi
suolaa ja valkopippuria
(tuoretta minttua)

Valmistusohjeet

  1. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään. Leikkaa liha kuutioiksi ja paloittele vihannekset. Pujota ainekset vedessä liotettuihin varrastikkuihin ja lado ne uunivuokaan. Kaada marinadi päälle ja anna marinoitua vähintään tunnin verran, mieluummin 4-6 tuntia. Paista vartaat kuumalla parilalla noin 4 minuuttia/ puoli. Mausta vartaat suolalla.

    Avomaankurkku-jogurttisalaatti:
    Pese kurkut ja puolita ne pituussuuntaan. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja ripottele niiden pinnalle suolaa. Valuta jogurtti esim. talouspaperilla vuoratussa siivilässä. Sekoita kurkut jogurtin joukkoon ja mausta seos sitruunamehulla, valkosipulilla ja valkopippurilla. Halutessasi voit viimeistellä salaatin tuoreella mintulla.

    Resepti: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää