Kesäkurpitsamoussaka ja punajuuri-omenasalaatti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kesäkurpitsamoussaka ja punajuuri-omenasalaatti

Kesäkurpitsamoussaka ja punajuuri-omenasalaatti

30.8.2004 13:17

Ainekset

  • 1 kg

    perunaa

  • 400 g

    jauhelihaa

  • 2

    sipulia

  • 1

    kesäkurpitsa

  • 3

    tomaattia

  • suolaa ja mustapippuria

  • juustokastike:

  • 2 rkl

    voita

  • 3 rkl

    vehnäjauhoja

  • 0,5 l

    maitoa

  • 150 g

    juustoraastetta

  • suolaa ja pippuria

  • Punajuuri-omenasalaatti:

  • 2

    keitettyä punajuurta

  • 2

    omenaa

  • 1 rkl

    balsamiviinietikkaa

  • 1 rkl

    oliiviöljyä

  • ripaus sokeria

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Kesäkurpitsamoussaka: Ruskista liha ja lisää joukkoon hienonnetut sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa perunat, kesäkurpitsat ja tomaatit viipaleiksi. Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Anna jauhojen kypsyä ja kaada kattilaan kuumennettu maito. Anna kastikkeen suurustua koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon juusto. Mausta suolalla ja pippurilla. Voitele vuoka ja lado raaka-aineet sinne kerroksittain. Ripottele väleihin hieman suolaa ja pippuria. Jätä pinnalle kerros perunaa ja päälle hieman juustokastiketta. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30-45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla. Ruoka on valmista kun perunat ovat pehmeitä. Punajuuri-omenasalaatti: Leikkaa punajuuret ja omenat ohuiksi suikaleiksi ja sekoita ne keskenään. Sekoita balsamiviinietikka, oliiviöljy, sokeri ja suola keskenään ja kaada se salaatin joukkoon. Sekoita ja tarjoile. Reseptit: Alex Nurmi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit