Kesäkurpitsamoussaka ja punajuuri-omenasalaatti

Kesäkurpitsamoussaka ja punajuuri-omenasalaatti

Ainekset

1 kg
perunaa
400 g
jauhelihaa
2
sipulia
1
kesäkurpitsa
3
tomaattia
suolaa ja mustapippuria
juustokastike:
2 rkl
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
0,5 l
maitoa
150 g
juustoraastetta
suolaa ja pippuria
Punajuuri-omenasalaatti:
2
keitettyä punajuurta
2
omenaa
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1 rkl
oliiviöljyä
ripaus sokeria
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Kesäkurpitsamoussaka:
    Ruskista liha ja lisää joukkoon hienonnetut sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa perunat, kesäkurpitsat ja tomaatit viipaleiksi. Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Anna jauhojen kypsyä ja kaada kattilaan kuumennettu maito. Anna kastikkeen suurustua koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon juusto. Mausta suolalla ja pippurilla.
    Voitele vuoka ja lado raaka-aineet sinne kerroksittain. Ripottele väleihin hieman suolaa ja pippuria. Jätä pinnalle kerros perunaa ja päälle hieman juustokastiketta. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30-45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla. Ruoka on valmista kun perunat ovat pehmeitä.

    Punajuuri-omenasalaatti:
    Leikkaa punajuuret ja omenat ohuiksi suikaleiksi ja sekoita ne keskenään. Sekoita balsamiviinietikka, oliiviöljy, sokeri ja suola keskenään ja kaada se salaatin joukkoon. Sekoita ja tarjoile.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää