Gluteenittomat bagelit

Gluteenittomat bagelit sopivat myös keliaakikoille.

Ainekset

2 ½ dl
vettä
25 g
hiivaa
1 tl
psylliumkuorijauhetta
1 tl
suolaa
1 rkl
sokeria
1/4 dl
öljyä
4 dl
gluteenitonta jauhoseosta
Keitinvesi:
1 l
vettä
1 rkl
suolaa
Pinnalle:
2 rkl
seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita mukaan psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää suola, sokeri, öljy ja gluteeniton jauhoseos.
  2. Pyöritä taikinasta tanko hyvin jauhotetulla pöydällä. Jaa tanko noin 8-10 palaksi. Pyöritä kustakin palasta noin 20 cm:n pituinen tanko. Muodosta tangoista rinkeleitä päät huolella yhdistäen.
  3. Kohota rinkeleitä 20 minuuttia. Keitä rinkeleitä noin 10-20 sekuntia kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Nosta rinkelit varovasti reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle. Paista 250-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää