Gluteenittomat bagelit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Gluteenittomat bagelit

Gluteenittomat bagelit sopivat myös keliaakikoille.

1.9.2004 11:52

Ainekset

  • 2 ½ dl

    vettä

  • 25 g

    hiivaa

  • 1 tl

    psylliumkuorijauhetta

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 rkl

    sokeria

  • 1/4 dl

    öljyä

  • 4 dl

    gluteenitonta jauhoseosta

  • Keitinvesi:

  • 1 l

    vettä

  • 1 rkl

    suolaa

  • Pinnalle:

  • 2 rkl

    seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita mukaan psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää suola, sokeri, öljy ja gluteeniton jauhoseos.

  2. Pyöritä taikinasta tanko hyvin jauhotetulla pöydällä. Jaa tanko noin 8-10 palaksi. Pyöritä kustakin palasta noin 20 cm:n pituinen tanko. Muodosta tangoista rinkeleitä päät huolella yhdistäen.

  3. Kohota rinkeleitä 20 minuuttia. Keitä rinkeleitä noin 10-20 sekuntia kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Nosta rinkelit varovasti reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle. Paista 250-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit