Lampaan paahtopaistia, haudutettuja juureksia ja minttujogurttia

Lampaan paahtopaisti haudutettujen juuresten ja minttujogurtin kanssa on loistava ruoka pääsiäispöytään.

Ainekset

4 kpl
lampaan paahtopaistia
4-6
sipulia
1
lanttu
2
porkkana
2
punainen paprika
timjamia
3
laakerinlehteä
1 tl
sokeria
2 tl
hunajaa
5
valkosipulin kynttä
valkopippuria
suolaa
1 l
lihalientä
oliiviöljyä
Kastike:
2 dl
ruoanvalmistusjogurttia
1 ruukku
minttua
½
sitruuna
½
kurkku
suolaa ja valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Lammas:
    Sekoita huhmaressa valkosipulista, timjamista, hunajasta, suolasta, valkopippurista ja oliiviöljystä marinadi ja hiero se paahtopaistien pintaan.

    Kuori ja kuutioi sipulit ja juurekset. Mausta ne oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Ruskista sokeri kevyesti kuumalla pannulla ja lisää juurekset. Paista hetki sekoitellen ja kaada päälle lihaliemi. Lisää myös laakerinlehdet ja anna hautua hiljalleen n. 15 minuuttia.

    Ruskista paistit kuumalla pannulla. Siivilöi liemi pieneen kattilaan ja keitä sitä kasaan, kunnes jäljellä on n. 4 desilitraa.

    Nostele juurekset uunivuokaan ja asettele paistit niiden päälle. Kypsennä paisteja 200-asteisessa uunissa vartin verran. Ota pois uunista, ripottele paistien pintaan suolaa ja laita folion alle vetäytymään noin 4 minuutiksi.

  2. Minttujogurtti:
    Kuori kurkku ja raasta karkealla raastimella. Mausta suolalla ja laita valumaan siivilään. Sekoita jogurtin joukkoon hienonnettu minttu, sitruunamehu ja valutettu
    kurkku. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Anna makujen tasaantua hetki viileässä.

  3. Leikkaa paistit viipaleiksi ja asettele lautaselle juuresten, kastikkeen ja minttujogurtin kera.

    Resepti: Jyrki Sukula

Kommentit

    Näytä lisää