Suppilovahveroilla täytetyt kesäkurpitsat ja peruna-oliivisalaattia - Reseptit - Ilta-Sanomat

Suppilovahveroilla täytetyt kesäkurpitsat ja peruna-oliivisalaattia

20.9.2004 14:13

Ainekset

  • 2 kpl

    normaalikokoisia kesäkurpitsoja

  • 5 dl

    sieniä

  • 1

    sipuli

  • 1

    purjosipuli

  • 1 prk

    tomaattimurskaa

  • 4-5

    tomaattia

  • 2 dl

    juustoraastetta

  • suolaa

  • mustapippuria

  • basilikaa

  • öljyä

  • Peruna-oliivisalaatti:

  • 6

    keitettyä perunaa

  • 2 dl

    kivettömiä oliiveja

  • 1/2

    sipuli

  • 1/2

    sitruunan mehu

  • 2 dl

    kermaviiliä

  • suolaa

  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Suppilovahveroilla täytetyt kesäkurpitsat: Pese kesäkurpitsat ja halkaise ne pituussuunnassa. Koverra sisus pois ja säästä se. Kuullota sienet öljyssä pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa tomaatit sekä sipulit siivuiksi ja raasta juusto. Kuullota sipulit pehmeiksi öljytilkassa. Lisää kesäkurpitsojen sisus ja tomaattimurska. Mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla. Kiehauta ja hauduta hetki. Kaada tomaattiseos kurpitsapuolikkaiden sisälle. Lusikoi päälle sieniä. Lado pinnalle tomaattisiivuja ja viimeistele juustoraasteella. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Peruna-oliivisalaatti: Mausta kermaviili sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Anna maustua hetki. Pilko perunat sekä sipuli ja sekoita ne kulhossa oliivien kanssa. Kaada päälle kermaviili ja sekoita. Tarjoile kesäkurpitsojen kanssa. Resepti: Alex Nurmi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit