Amerikkalainen juustokakku ja hedelmäkompottia - Reseptit - Ilta-Sanomat

Amerikkalainen juustokakku ja hedelmäkompottia

Amerikkalainen juustokakku tarjotaan hedelmäkompotin kera.

21.9.2004 16:38

Ainekset

  • <b>Juustokakku:</b>

  • 1 levy

    valmista murotaikinaa

  • 2

    kananmunaa

  • 3/4 dl

    sokeria

  • 200 g

    tuorejuustoa

  • 100 g

    maitorahkaa

  • 1

    sitruunan raastettu kuori

  • 1/2 dl

    vehnäjauhoja

  • <b>Hedelmäkompotti:</b>

  • 1 dl

    sokeria

  • 1,5 dl

    vettä

  • 1

    tähtianis

  • 1

    appelsiini (myös kuori raastettuna)

  • 1

    kiivi

  • 1

    hapan omena

Valmistusohjeet

  1. <b>Juustokakku:</b> Painele taikina pienten muffinssivuokien tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjia 165-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Vaahdota sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Nostele joukkoon tuorejuusto, rahka ja raastettu sitruunan kuori. Siivilöi joukkoon myös jauhot. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele se seokseen. Kaada täytettä pohjien päälle niin, että reunaan jää n. 1/3 kohoamisvaraa. Paista 160 asteessa n. 25 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoile.

  2. <b>Hedelmäkompotti:</b> Raasta appelsiinin kuori. Mittaa kattilaan sokeri, vesi, tähtianis ja appelsiinin kuori. Kiehauta ja anna jäähtyä. Kuori hedelmät ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Sekoita liemi ja hedelmät keskenään ja tarjoile juustokakun kanssa. Resepti: Henri Alén

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit