Kuha-raputaskut ja tilliperunaa sekä paistettua persikkaa ja jogurttivaahtoa

Ainekset

Kuha:
4
kuhafileetä
100 g
katkarapuja
2
porkkanaa
pala
purjoa
1
palsternakka
voita
tilkka
valkoviiniä
2 dl
kermaa
suolaa ja valkopippuria
Tilliperuna:
500 g
perunaa
1 dl
maitoa
1 rkl
voita
1 pnt
tilliä
suolaa ja pippuria
Paistetut persikat ja jogurttivaahto:
4
persikkaa
1 rkl
sokeria
nokare
voita
1
sitruunan mehu
4 dl
jogurttia
2 dl
kermaa
2 rkl
tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Kuha:
    Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla. Laita lusikallinen katkarapuja fileen keskelle ja taita taskuksi. Kiinnitä cocktailtikulla. Nostele taskut voideltuun uunivuokaan. Kuori ja suikaloi kasvikset ja ripottele ne kalojen päälle. Lorauta vuoan pohjalle hieman valkoviiniä ja kaada kalojen päälle kerma. Paista 170 asteisessa uunissa noin 15minuuttia.

    Tilliperuna:
    Keitä perunat suolatussa vedessä ja valuta hyvin. Kaada lämmitetty maito ja voi perunoiden päälle. Murskaa perunat esim. puulastalla. Sekoita joukkoon hienonnettu tilli. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Paistettua persikkaa ja jogurttivaahtoa:
    Halkaise persikat ja poista kivet. Sulata sokeri pannulla, lisää sitruunamehu ja voi. Anna seoksen ruskistua hetki. Halkaise persikat ja paista ne sokeriseoksessa nopeasti.

    Valuta jogurtti esim. kahvinsuodattimessa. Sekoita tomusokeri ja valutettu jogurtti, lisää kylmä kerma ja vaahdota. Tarjoile persikoiden kera.

    Resepti: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää