Luomulihapullat ja tomaattikastiketta

Luomulihapullat ja tomaattikastike ovat helppoa ja maukasta kotiruokaa.

Ainekset

Luomulihapullat:
400 g
jauhelihaa
1
sipuli
1 dl
maitoa
1-2
viipaletta vaaleaa leipää
2
kananmunaa
1 tl
basilikaa
2 rkl
kapriksia
1-2 tl
suolaa
mustapippuria
Luomutomaattikastike:
6
tomaattia
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1
porkkana raastettuna
2 dl
tomaattimurskaa
1 tl
basilikaa
1-2 tl
sokeria
suolaa
mustapippuria
nokare voita

Valmistusohjeet

  1. Luomulihapullat:
    Leikkaa leipäviipaleista kantit pois ja laita ne maitoon pehmenemään. Hienonna sipuli ja kuullota silppu pehmeäksi pannulla öljytilkassa.

    Sekoita jauheliha, pehmeä leipä, kananmunat, mausteet, hienonnetut kaprikset ja jäähtynyt sipulisilppu tasaiseksi taikinaksi. Paista koepulla ja tarkista maku.

    Pyörittele taikinasta lihapullia ja paista paistinpannulla tai 200-asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia.
  2. Luomutomaattikastike:
    Hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi kattilassa öljytilkassa. Lisää porkkanaraaste ja hauduta hetki. Lisää myös tomaattimurska, kuutioidut tomaatit ja basilika sekä sokeri.

    Hauduta n. 10-15 minuuttia ja sekoita kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile lihapullien ja spagetin kera.

    Resepti: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää

    Luetuimmat Reseptit