Luomuaamiainen: kotitekoinen mysli, hillomunakas ja hedelmäsalaatti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Luomuaamiainen: kotitekoinen mysli, hillomunakas ja hedelmäsalaatti

27.9.2004 13:10

Ainekset

  • Kotitekoinen luomumysli:

  • 4 dl

    erilaisia hiutaleita ja leseitä

  • 1/2 dl

    siemeniä (mm. auringonkukan)

  • 1 dl

    pähkinöitä ja manteleita rouhittuna

  • 2 dl

    kuivattuja hedelmiä hienonnettuina

  • 2 tl

    rypsiöljyä

  • 2-3 rkl

    juoksevaa hunajaa

  • Hillomunakas:

  • 4

    kananmunaa

  • 2 rkl

    sokeria

  • 1 tl

    kardemummaa

  • 1/2 dl

    kermaa

  • luomuhilloa maun mukaan

  • tomusokeria

  • voita

  • Hedelmäsalaatti (Finfood):

  • 5-6

    luomuhedelmää

  • 1-2 tl

    kardemummaa

  • 2-3 rkl

    juoksevaa hunajaa

  • 1/2

    sitruunan tai limen mehu

Valmistusohjeet

  1. Kotitekoinen luomumysli: Sekoita kuivat aineet keskenään ja levitä ne uunipannulle leivinpaperin päälle. Paahda 180 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Sekoita välillä. Sekoita lopuksi joukkoon öljy ja hunaja. Tarjoile jogurtin kera. Mysli säilyy tiiviisti pakattuna viileässä n. 2 viikkoa. Luomuhillomunakas: Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon kerma, sokeri ja kardemumma. Kuumenna pannu ja sulata siinä nokare voita. Kaada munakasmassa pannulle ja sekoittele puuhaarukalla niin, että munakas alkaa kypsyä tasaisesti. Kun se on hyytynyt kauttaaltaan lusikoi keskelle hilloa ja taita munakas kahtia. Kaada munakas lautaselle ja ripottele pinnalle tomusokeria. Luomuhedelmäsalaatti (resepti: Finfood): Pilko hedelmät kauniiksi paloiksi. Sekoita kardemumma, hunaja ja sitrusmehu keskenään ja kaada seos hedelmien päälle. Tarjoile. (kaikkia reseptin raaka-aineita on saatavana luomuna) Reseptit: Henri Alén ja Finfood

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit