Reseptit

Luomuaamiainen: kotitekoinen mysli, hillomunakas ja hedelmäsalaatti

Ainekset

Kotitekoinen luomumysli:
4 dl
erilaisia hiutaleita ja leseitä
1/2 dl
siemeniä (mm. auringonkukan)
1 dl
pähkinöitä ja manteleita rouhittuna
2 dl
kuivattuja hedelmiä hienonnettuina
2 tl
rypsiöljyä
2-3 rkl
juoksevaa hunajaa
Hillomunakas:
4
kananmunaa
2 rkl
sokeria
1 tl
kardemummaa
1/2 dl
kermaa
luomuhilloa maun mukaan
tomusokeria
voita
Hedelmäsalaatti (Finfood):
5-6
luomuhedelmää
1-2 tl
kardemummaa
2-3 rkl
juoksevaa hunajaa
1/2
sitruunan tai limen mehu

Valmistusohjeet

  1. Kotitekoinen luomumysli:
    Sekoita kuivat aineet keskenään ja levitä ne uunipannulle leivinpaperin päälle. Paahda 180 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Sekoita välillä. Sekoita lopuksi joukkoon öljy ja hunaja. Tarjoile jogurtin kera. Mysli säilyy tiiviisti pakattuna viileässä n. 2 viikkoa.

    Luomuhillomunakas:
    Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon kerma, sokeri ja kardemumma. Kuumenna pannu ja sulata siinä nokare voita. Kaada munakasmassa pannulle ja sekoittele puuhaarukalla niin, että munakas alkaa kypsyä tasaisesti. Kun se on hyytynyt kauttaaltaan lusikoi keskelle hilloa ja taita munakas kahtia. Kaada munakas lautaselle ja ripottele pinnalle tomusokeria.

    Luomuhedelmäsalaatti (resepti: Finfood):
    Pilko hedelmät kauniiksi paloiksi. Sekoita kardemumma, hunaja ja sitrusmehu keskenään ja kaada seos hedelmien päälle. Tarjoile.
    (kaikkia reseptin raaka-aineita on saatavana luomuna)

    Reseptit: Henri Alén ja Finfood

Kommentit

    Näytä lisää