Irish stew eli Irlantilainen lammaspata sekä Luomumarjoja valkoviinissä vaniljakermavaahdon kera

Ainekset

Irlantilainen lammaspata:
400 g
lampaan lapaa tai niskaa
6
perunaa
3
porkkanaa
1
iso sipuli
1
rosmariinin oksa
1
laakerinlehti
1 pullo
olutta
2 rkl
voita
2 rkl
vehnäjauhoja
vettä
suolaa
mustapippuria
persiljaa
Marjoja valkoviinissä ja vaniljakermavaahtoa:
1/2 l
erilaisia luomumarjoja
0,5 dl
valkoviiniä
0,5 dl
vettä
0,5 dl
sokeria
mustaherukan lehtiä (tai minttua)
2 dl
kuohukermaa
2 tl
vaniljasokeria

Valmistusohjeet

  1. Irlantilainen lammaspata:
    Hienonna sipuli ja leikkaa lampaan liha n. 3x3 cm kokoisiksi kuutioiksi. Kuullota sipuleita padassa tilkassa öljyä, lisää lihat ja ruskista. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita. Kaada olut pataan ja lisää n. 2 l vettä. Hauduta tunnin verran. Lisää kuoritut ja pilkotut perunat ja porkkanat sekä rosmariini ja laakerinlehti. Hauduta pataa juuresten kera vielä n. 1 tunti ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Viimeistele pata persiljalla. Tarjoile.

    Luomumarjoja valkoviinissä ja vaniljakermavaahtoa:
    Kiehauta kattilassa valkoviini, vesi ja sokeri. Laita joukkoon muutama mustaherukanlehti ja anna maustua hetki. Nosta lehdet pois ja kaada liemi hieman jäähtyneenä marjojen päälle ja jäähdytä.
    Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Tarjoile marjojen kera.

    Reseptit: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää