Silakkarullat ja peruna-tomaattipaistos

Valmista arkiruuaksi helppotekoisia silakkarullia ja peruna-tomaattipaistosta.

Ainekset

Silakkarullat:
1 kg
silakkafileitä
suolaa ja valkopippuria
Täyte:
1
sipuli
2 viipaletta
paahtoleipää
suolaa ja valkopippuria
1
valkosipulin kynsi
2
anjovisfileetä
2 rkl
sitruunamehua
2 rkl
oliiviöljyä
Peruna-tomaattipaistos:
1/2 kg
perunoita
2 isoa
tomaattia
1
sipuli
1/2 dl
oliiviöljyä
suolaa ja valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Silakkarullat:
    Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne kevyesti pannulla ja jäähdytä. Sekoita leipäraasteen joukkoon sipulit, hienonnetut anjovisfileet, oliiviöljy ja sitruunamehu sekä mausteet. Huuhdo silakkafileet ja mausta suolalla sekä valkopippurilla.

    Laita lusikallinen täytettä fileen keskelle ja kääri tiukaksi rullaksi. Nostele rullat uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

  2. Peruna-tomaattipaistos:
    Kuori ja kuutioi perunat. Poista tomaateista siemenet ja kuutioi ne. Paista perunakuutiot pannulla hiljalleen lähes kypsiksi, lisää tomaatit ja mausta. Tarjoile silakkarullien kanssa.

    Resepti: Jyrki Sukula

Kommentit

    Näytä lisää