Reseptit

Porkkanakakku ja kuumia juomia

Ainekset

2
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
100 g
voita
3 dl
porkkanaraastetta
½ tl
kanelia
kuorrutus:
150 g
tuorejuustoa
50 g
voita
2 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
Mokkakahvi:
4 dl
vahvaa kahvia
6 dl
maitoa
4 rkl
suklaakastiketta
1 dl
kermaa
1 rkl
kaakaojauhetta
Lämmin Kaakaopirtelö
6 dl
vahvaa kaakaota
0,5 l
vaniljajäätelöä
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
raastettua suklaata
1 dl
kuohukermaa

Valmistusohjeet

  1. Porkkanakakku

    Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään hienoksi raastettu porkkana, voisula ja kuivat aineet. Sekoita seos varovasti vaahdon joukkoon, jottei kuohkeus häviä. Voitele ja jauhota uunivuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa kypsä kakku leikkuulaudalle.
    Kakun ollessa uunissa valmista kuorrutus. Vaahdota keskenään juusto, pehmeä voi ja sokerit. Levitä kuohkea täyte porkkanakakun päälle. Koristele pinta halutessasi haarukalla.

    Mokkakahvi

    Keitä kahvi ja kuumenna maito kattilassa kuumaksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi. Kaada lasien pohjalle suklaakastike, sitten kahvi ja viimeisenä kuuma maito. Lusikoi päälle kermavaahtoa ja koristele kaakaojauheella.

    Lämmin kaakaopirtelö

    Keitä kaakao kuumaksi ja lisää joukkoon sokeri. Laita paloiteltu jäätelö ja raastettu suklaa tehosekoittimeen ja kaada kaakao mukaan. Sekoita hyvin ja kaada annoslaseihin. Vaahdota kerma kuohkeaksi ja lusikoi pirtelön päälle. Koristele suklaalla.

    Resepti: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää