Kuorrutettua lohta ja uunipunajuuria sekä rahka-puolukkavaahtoa

Ainekset

1 kg
lohifileetä
2
suolakurkkua
2 dl
smetanaa
1 puntti
tilliä
150 g
juustoraastetta
suolaa ja valkopippuria
Uunipunajuuret:
1 kg
punajuuria
2 tl
timjamia
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
mustapippuria
2 tl
sokeria
suolaa
Rahkavaahto:
1 prk
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk
maitorahkaa
2 dl
puolukoita
2 rkl
hunajaa
1 tl
raastettua inkivääriä
suklaaruohetta

Valmistusohjeet

  1. Kuorruttettua lohta

    Leikkaa lohi annospaloiksi. Sekoita suolakurkkukuutiot, hienonnettu tilli ja smetana keskenään. Mausta seos kevyesti suolalla ja pippurilla. Paista lohipalojen pintaan paistinpannulla kaunis väri ja mausta myös kalan pinta suolalla ja pippurilla. Nosta palat uunivuokaan ja lusikoi täytettä lohipalojen pää. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja kuorruta 200 asteessa 10-15 minuuttia.

    Uunipunajuuret

    Pese ja kuori punajuuret. Sekoita kulhossa punajuurilohkoihin suolaa, mustapippuria, timjamia, sokeria ja oliiviöljyä. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

    Rahka-puolukkavaahto

    Vaahdota vaniljakastike ja sekoita se maitorahkaan. Murskaa puolukoita hieman haarukalla ja sekoita joukkoon hunaja sekä inkivääri. Yhdistä puolukkaseos vanilja-rahkaseokseen ja lusikoi vaahto annosmaljoihin. Koristele suklaa rouheella ja muutamalla puolukalla.


    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää