Sipuli-pekonipiirakka ja omena-sellerisalaatti

Sipuli-pekonipiirakka ja omena-sellerisalaatti

Ainekset

1 pkt
valmista voitaikinaa
6
sipulia
1 pkt
pekonia
suolaa
1 tl
sokeria
valkopippuria
1-2 tl
kuivattua timjamia
2 prk
kermaviiliä
3
kananmunaa
1 pss
juustoraastetta
tilkka
öljyä
Salaatti:
2
omenaa
pala
juuriselleriä
vihreää salaattia
suolaa ja pippuria
ripaus
sokeria
tilkka
öljyä
½
sitruunan mehu

Valmistusohjeet

  1. Sipuli-pekonipiirakkaa

    Kauli voitaikina ohueksi levyksi ja nosta se uunipannuun. Leikkaa sipulit puolirenkaiksi ja suikaloi pekoni. Kuumenna reilunkokoisessa pannussa tai wokissa tilkka öljyä ja ruskista siinä pekonit. Lisää sipulit säädä levyn lämpöä miedommalle ja kuullota ne pehmeiksi. Mausta seos suolalla, pippurilla, sokerilla ja timjamilla. Sekoita kulhossa kermaviili, kananmunat ja juustoraaste. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Levitä sipuli-pekonitäyte pohjalle ja kaada päälle kananmuna-kermaviiliseos. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

    Omena-sellerisalaatti

    Leikkaa omena ja selleri ohuiksi suikaleiksi. Sekoita suikaleiden joukkoon tilkka öljyä ja sitruunamehu. Sekoita ja mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria. Revi joukkoon muutama lehti vihreää salaattia. Tarjoile piirakan rinnalla.

    Reseptit: Teresa Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää