Porkkanamarmeladi ja Banaani-suklaakakku

Ainekset

Porkkanamarmeladi:
1 kg
porkkanoita
vettä
n. 1,5 dl
sitruunamehua
2 tl
raastettua sitruunan kuorta
6 dl
hillosokeria
Banaani-suklaakakku:
120 g
voita
2 dl
Reilun kaupan ruokosokeria
0,5 dl
Reilun kaupan hunajaa
2
vapaan kanan munaa
1 rkl
kermaa tai maitoa
3
Reilun kaupan banaania
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
vaniljasokeria
2,5 dl
Reilun kaupan tummaa suklaata rouhittuna
5 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
3/4 tl
ruokasoodaa

Valmistusohjeet

  1. Porkkanamarmeladi:
    Kuori tai raaputa pestyt porkkanat. Viipaloi porkkanat ja keitä kypsiksi vähässä vedessä. Kypsymisaika noin 30 minuuttia. Kaada vesi porkkanoista (ota liemi talteen ja käytä keittoon tai sämpylätaikinaan). Soseuta porkkanat ja kaada porkkanasose kattilaan. Lisää joukkoon sitruunamehu, sitruunan kuorta ja hillosokeri. Keitä seosta miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen noin 15 minuuttia. Anna marmeladin jäähtyä noin 15 minuuttia ja jaa se pieniin puhtaisiin tölkkeihin.
    Tarjoa paahtoleivän tai sämpylöiden päällysteenä. Marmeladi sopii myös liha- ja broileriruokien lisukkeeksi.

    Resepti: Riitta Sairanen

    Reilun kaupan Banaani-suklaakakku:
    Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat ja vatkaa tasaiseksi. Murskaa banaanit haarukalla ja lisää ne taikinaan. Lisää myös kerma tai maito, hunaja, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Sekoita jauhot, suola ja sooda keskenään ja lisää taikinaan. Rouhi suklaa ja lisää se viimeisenä taikinaan. Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka ja kaada siihen taikina. Paista 180 asteisessa uunissa n. 45-50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jäähdytä kakku vuoassaan. Tarjoile hyvän kahvin kera.

    Resepti: Teresa Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää