Kanatagliatelle ja pestokastiketta

Ainekset

500 g
tagliatellepastaa
250 g
broilerisuikaleita
1
punasipuli
suolaa ja mustapippuria
1 pnt
basilikaa
2 rkl
pinjan siemeniä
3 rkl
raastettua parmesaania
2 dl
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Omenat:
4
omenaa
1 tl
raastettua inkivääriä
1 dl
sokeria
1 dl
vettä
2 rkl
voita

Valmistusohjeet

  1. Kanatagliatelle:
    Hienonna basilika ja raasta juusto. Sekoita kaikki raaka-aineet tehosekoittimessa ja lisää öljy vähitellen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Pesto säilyy jääkaapissa noin viikon tiiviisti suljetussa purkissa.
    Ruskista broilerisuikaleet ja lisää suikaloitu sipuli. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Laita pasta kiehumaan runsaaseen suolalla maustettuun veteen. Kun pasta on al dente lisää siihen pesto sekä broileri-sipuliseos ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa raastetun parmesanin kera.

    Paistettua omenaa ja inkiväärisiirappia:
    Kuori omenat ja leikkaa lohkoiksi. Kuumenna paistin pannu ja lisää voi. Kun voi on sulanut, lisää inkivääri, sokeri sekä vesi. Kun sokeri on sulanut lisää omena lohkot ja anna niiden hautua kunnes liemi muuttuu siirappimaiseksi. Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää