Oliivi-jauhelihapihvit ja kermaperunat

Ainekset

Pihvit:
400 g
jauhelihaa
1 prk
kermaviiliä
0,5 dl
korppujauhoja
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
1 dl
kivettömiä oliiveja
ripaus
chilijauhetta
1 tl
timjamia
suolaa ja pippuria
Perunat:
1 kg
perunoita
4 dl
kermaa
suolaa ja pippuria
Rakuunaporkkanat:
2
porkkanaa
rakuunaa
rypsiöljyä
suolaa ja valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Pihvit:
    Hienonna sipulit ja kuullota ne pannulla pehmeiksi öljytilkassa. Lisää pannulle chilijauhe ja timjami. Hienonna oliivit ja sekoita sitten kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Jos taikina jää liian löysäksi, lisää hieman korppujauhoja. Muotoile taikinasta pihvejä ja nostele ne pelille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

    Kermaperunat:
    Kuori ja viipaloi perunat. Kiehauta kerma reilun kokoisessa kattilassa. Lisää perunat ja mausteet. Pyöräytä perunat kauttaaltaan kermassa ja tarkista liemestä maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Kaada perunat voideltuun uunivuokaan ja kypsennä perunoita 200 asteisessa uunissa n. 1 tunti.

    Rakuunaporkkanat:
    Kuutioi kuorittu porkkana ja keitä kuutiot juuri ja juuri kypsiksi. Lämmitä öljy pannulla ja lisää porkkana kuutiot. Paista hetki ja lisää rakuuna sekä suola. Tarjoa oliivi-jauhelihapihvien kera.

    Reseptit: Henri Alen

Kommentit

    Näytä lisää