Oliivi-jauhelihapihvit ja kermaperunat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Oliivi-jauhelihapihvit ja kermaperunat

29.10.2004 13:44

Ainekset

  • Pihvit:

  • 400 g

    jauhelihaa

  • 1 prk

    kermaviiliä

  • 0,5 dl

    korppujauhoja

  • 1

    sipuli

  • 2

    valkosipulin kynttä

  • 1 dl

    kivettömiä oliiveja

  • ripaus

    chilijauhetta

  • 1 tl

    timjamia

  • suolaa ja pippuria

  • Perunat:

  • 1 kg

    perunoita

  • 4 dl

    kermaa

  • suolaa ja pippuria

  • Rakuunaporkkanat:

  • 2

    porkkanaa

  • rakuunaa

  • rypsiöljyä

  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Pihvit: Hienonna sipulit ja kuullota ne pannulla pehmeiksi öljytilkassa. Lisää pannulle chilijauhe ja timjami. Hienonna oliivit ja sekoita sitten kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Jos taikina jää liian löysäksi, lisää hieman korppujauhoja. Muotoile taikinasta pihvejä ja nostele ne pelille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Kermaperunat: Kuori ja viipaloi perunat. Kiehauta kerma reilun kokoisessa kattilassa. Lisää perunat ja mausteet. Pyöräytä perunat kauttaaltaan kermassa ja tarkista liemestä maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Kaada perunat voideltuun uunivuokaan ja kypsennä perunoita 200 asteisessa uunissa n. 1 tunti. Rakuunaporkkanat: Kuutioi kuorittu porkkana ja keitä kuutiot juuri ja juuri kypsiksi. Lämmitä öljy pannulla ja lisää porkkana kuutiot. Paista hetki ja lisää rakuuna sekä suola. Tarjoa oliivi-jauhelihapihvien kera. Reseptit: Henri Alen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit