Hirven paahtopaisti ja perunasalaattia sekä hedelmiä sabayonkastikkeella

Ainekset

1 kg
hirven paistia tai ulkofileetä
merisuolaa
mustapippuria
timjamia
valkosipulia
rypsiöljyä
Perunasalaatti:
8 - 10
keitetttyä perunaa
1
sipuli
1
hapokas omena
2
suolakurkkua
1
sitruunan raastettu kuori
(kapriksia)
2 dl
majoneesia
1 - 2 tl
raastettua piparjuurta
suolaa ja pippuria
tilkka
sitruunamehua
Hedelmät:
1
appelsiini
1
kypsä päärynä
viinirypäleitä
½
tuore ananas
2 tl
hunajaa
minttua
Kastike:
3
keltuiasta
50 g
tomusokeria
3 rkl
makeaa viiniä

Valmistusohjeet

  1. Hirvenpaahtopaisti:
    Hiero lihan pintaan öljyä ja ruskista paisti kauttaaltaan kuumalla pannulla. Sekoita morttelissa suola, mustapippurit, timjami sekä murskattu valkosipuli ja hiero mausteseos paistin pintaan. Pistä lihan paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari ja kypsennä paistia 175 asteisessa uunissa kunnes lihan sisälämpötila on n. 58 astetta. Ota paisti uunista ja kääri se folioon vetäytymään muutamaksi minuutiksi. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile.

    Perunasalaatti:
    Kuutioi perunat, omena ja suolakurkut sekä hienonna sipuli. Sekoita kaikki ainekset salaatiksi. Sekoita majoneesiin mausteet ja sekoita kastike salaatin joukkoon. Tarjoile paahtopaistin kera.

    Hunajalla maustettuja hedelmiä sabayonekastikkeella:
    Pilko hedelmät kauniiksi paloiksi ja mausta hunajalla. Mittaa kattilaan keltuaiset, sokeri ja 1 rkl viiniä ja vatkaa seos vaahdoksi vesihauteessa. Kun kastike alkaa saostua lisää loppu viini ja nosta kattila pois lämmöltä. Nosta kattila kylmällä vedellä täytettyyn tiskialtaaseen ja vatkaa kastike viileäksi. Asettele hedelmät kauniisti lautaselle ja lusikoi päälle kastiketta.

    Reseptit: Henri Alen

Kommentit

    Näytä lisää