Pippuripihvi ja hasselbackan perunat

Ainekset

Pihvit:
600 g
härän sisä- tai ulkofileetä
musta- ,valko- ja viherpippureita
1 rkl
sinappia
suolaa
öljyä
2 dl
tummaa kastiketta
½ dl
kermaa
(tilkka konjakkia)
Perunat:
8
perunaa
voita
juustoraastetta
korppujauhoja
suolaa
Pekonipavut:
400 g
vihreitä papuja
½ pkt
pekonia
tilkka
öljyä
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Pippuripihvit:
    Leikkaa filee pihveiksi. Sivele pihvin pinta sinapilla ja mausta suolalla. Rouhi pippurit morttelissa ja levitä pippuriseos lautaselle. Kääntele pihvit pippuriseoksessa. Kuumenna öljy pannulla ja paista pihvejä noin 4 minuuttia per puoli. Lisää pannulle konjakki, tumma kastike sekä tilkka kermaa. Hauduta pihvejä kastikkeessa vielä n. 3 minuuttia.

    Hasselbackan perunat:
    Kuori perunat ja leikkaa ne viipaleiksi niin, että viipaleet jäävät kuitenkin kiinni toisiinsa. Älä siis leikkaa viiltoa loppuun saakka. Sivele perunan pintaan voita ja mausta suolalla. Nostele perunat uunivuokaan tai -pellille ja paista 180 asteessa noin 20 minuuttia. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja korppujauhoja ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.

    Pekonipavut:
    Keitä pavut suolalla maustetussa vedessä ja valuta. Tee pavuista 4 nippua ja kääri pekoni viileet nippujen ympärille. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista pekoni rapeaksi.

    Reseptit: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää