Mausteisia broilerinsiipiä, banaanimajoneesia ja avokadodippi

Ainekset

siivet:
800 g
broilerin siipiä
1 dl
rypsiöljyä
1 tl
sinappia
1
sitruunan mehu ja kuori
kuivattua chiliä
timjamia
suolaa ja pippuria
banaanimajoneesi:
1 dl
majoneesia
1 rkl
ranskankermaa
1
pieni kypsä banaani
2 tl
curryä
tilkka
sitruunan mehua
avokadodippi:
2
avokadoa
1 rkl
ranskankermaa
ripaus
chiliä
½
sitruunan mehu
suolaa ja pippuria
perunat:
1 kg
perunoita
1 dl
rypsiöljyä
timjamia
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Mausteisia broilerinsiipiä
    Sekoita marinadin aineet keskenään ja pyöräytä siinä broilerinsiivet. Anna marinoitua noin tunti. Kaada siivet uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda 200 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia. Mausta siivet lopuksi suolalla.

    Banaanimajoneesi
    Sekoita ranskankerma ja majoneesi keskenään. Lisää joukkoon curry, sitruunamehu ja kuorittu pilkottu banaani. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

    Avokadodippi
    Kuori avokadot ja poista kivet. Soseuta ne kulhossa esim. haarukalla. Sekoita joukkoon sitruunamehu, ranskankerma ja chili. Sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla sekä pippurilla.

    Viipaleperunat
    Pese perunat huolellisesti ja viipaloi ne noin ½ cm paksuiksi viipaleiksi. Levitä perunaviipaleet uunipannulle tai -vuokaan. Kaada perunoiden pinnalle hieman öljyä ja mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

    Reseptit: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää