Mausteisia broilerinsiipiä, banaanimajoneesia ja avokadodippi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mausteisia broilerinsiipiä, banaanimajoneesia ja avokadodippi

12.11.2004 13:13

Ainekset

  • siivet:

  • 800 g

    broilerin siipiä

  • 1 dl

    rypsiöljyä

  • 1 tl

    sinappia

  • 1

    sitruunan mehu ja kuori

  • kuivattua chiliä

  • timjamia

  • suolaa ja pippuria

  • banaanimajoneesi:

  • 1 dl

    majoneesia

  • 1 rkl

    ranskankermaa

  • 1

    pieni kypsä banaani

  • 2 tl

    curryä

  • tilkka

    sitruunan mehua

  • avokadodippi:

  • 2

    avokadoa

  • 1 rkl

    ranskankermaa

  • ripaus

    chiliä

  • ½

    sitruunan mehu

  • suolaa ja pippuria

  • perunat:

  • 1 kg

    perunoita

  • 1 dl

    rypsiöljyä

  • timjamia

  • suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Mausteisia broilerinsiipiä Sekoita marinadin aineet keskenään ja pyöräytä siinä broilerinsiivet. Anna marinoitua noin tunti. Kaada siivet uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda 200 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia. Mausta siivet lopuksi suolalla. Banaanimajoneesi Sekoita ranskankerma ja majoneesi keskenään. Lisää joukkoon curry, sitruunamehu ja kuorittu pilkottu banaani. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Avokadodippi Kuori avokadot ja poista kivet. Soseuta ne kulhossa esim. haarukalla. Sekoita joukkoon sitruunamehu, ranskankerma ja chili. Sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Viipaleperunat Pese perunat huolellisesti ja viipaloi ne noin ½ cm paksuiksi viipaleiksi. Levitä perunaviipaleet uunipannulle tai -vuokaan. Kaada perunoiden pinnalle hieman öljyä ja mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Reseptit: Henri Alén

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit