Perunapizza ja karamellipäärynöitä kanelikermavaahdolla

Perunapizzan jälkkärinä maistuvat karamellipäärynät kanelikermavaahdolla.

Ainekset

Pizza:
15 g
tuoretta hiivaa
ripaus
sokeria
2 dl
vettä
6 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
500 g
perunoita
2 rkl
oliiviöljyä
4
valkosipulin kynttä
1 tl
hienoa merisuolaa
1 prk
säilyketomaatteja
juustoraastetta
(palvikinkkua)
Päärynät:
6
kypsää päärynää
1 rkl
voita
2 rkl
sokeria
½
sitruunan mehu
2 dl
kuohukermaa
1 tl
jauhettua kanelia

Valmistusohjeet

  1. Perunapizza:
    Laita kulhoon hiiva ja sokeri, sekoita hyvin. Sekoita joukkoon lämmin vesi ja anna levätä n. 10 minuuttia. Lisää jauhoja vähitellen sekä öljy ja suola. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan nousta noin kaksinkertaiseksi. Taputtele tai kauli taikina ohueksi levyksi uunipellille.

    Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Keitä perunaviipaleita muutaman minuutin ajan. Kuivaa hyvin keittämisen jälkeen. Murskaa ja hienonna valkosipulin kynnet. Sekoita kulhossa perunaviipaleisiin valkosipuli, oliiviöljy, rosmariini ja suola.

    Leikkaa säilyketomaatit ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet pizzapohjalle. Kostuta pohjaa myös tomaattien liemellä, älä kuitenkaan liikaa, ettei pohjasta tule liian kostea. Lisää palvikinkkuviipaleet ja lopuksi perunaviipaleet. Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta ja paista 225-asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia.
  2. Karamellipäärynät ja kaneli-kermavaahtoa:
    Kuori ja halkaise päärynät. Poista siemenkodat. Sulata sokeri pannulla ja lisää voi, päärynät ja sitruunamehu. Paista hetki. Aseta päärynät lautaselle ja lusikoi päälle voi-sokeriseosta ja tarjoa vaahdotetun kanelikerman kera.

Kommentit

    Näytä lisää