Reseptit

Porsaankyljyksiä ja yrttiperunoita

Ainekset

4-6
porsaankyljystä
2
sipulia
2
porkkanaa
1 l
lihalientä
2
laakerinlehteä
2 tl
suolaa
5-7
maustepippuria
1 rkl
voita
Yrttiperunat:
6-8
keskikokoista perunaa
2 rkl
öljyä tai voita
nippu
tuoretta persiljaa
1 tl
kuivattua timjamia
1-2 tl
suolaa
mustapippuria
öljyä

Valmistusohjeet

  1. Porsaankyljykset:
    Mausta kyljykset suolalla ja paista niiden pintaan pannulla kaunis väri. Pilko porkkanat sekä sipulit ja lisää ne pannulle. Paista hetki. Lado kyljykset ja kasvikset uunivuokaan, lisää liemi sekä mausteet. Hauduta kypsäksi 180 asteisessa uunissa n. 30min.


    Yrttiperunat:
    Pese perunat huolellisesti mutta älä kuori. Leikkaa perunat kuutioiksi ja laita pannu kuumenemaan. Hienonna persilja. Paista perunakuutioita öljytilkassa pannulla ja mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Kun perunat ovat kypsiä, lisää persilja ja sekoita hyvin. Tarjoa kyljysten kera.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää