Pätkiskakku ja jouluisia suklaamakeisia - Reseptit - Ilta-Sanomat

Pätkiskakku ja jouluisia suklaamakeisia

Valmista pikkujouluihin tuhtia pätkiskakkua ja suklaamakeisia.

23.11.2004 13:43

Ainekset

  • <b>Kakku:</b>

  • 5 dl

    vehnäjauhoja

  • 3 dl

    sokeria

  • 2 tl

    vaniljasokeria

  • 2 tl

    leivinjauhetta

  • 3 rkl

    kaakaojauhetta

  • 150 g

    sulatettua voita

  • 2 dl

    maustamatonta jogurttia

  • 4

    pätkistä

  • 3

    munaa

  • <b>Kuorrutus:</b>

  • 170 g

    suklaata

  • 100 g

    voita

  • <b>Makeiset:</b>

  • 200 g

    suklaata

  • 150 g

    rusinoita

  • 150 g

    pähkinää

Valmistusohjeet

  1. Pätkiskakku: Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n.45 minuuttia 175 asteessa.

  2. Kuorrutus: Sulata aineet varovasti liedellä ja valuttele jäähtyneen kakun päälle. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.

  3. Jouluiset suklaamakeiset: Sulata suklaa kattilassa erittäin miedolla lämmöllä. Sekoita pähkinät ja rusinat suklaan joukkoon. Nostele lusikalla pieniä kekoja leivinpaperille. Anna jäähtyä hyvin. Voit korvata rusinat ja pähkinät myös kuivatuilla hedelmillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit