Paistettua maksaa ja sinapilla maustettua perunamurskaa

Ainekset

600 g
naudan maksaa
2
sipulia
voita paistamiseen
suolaa
mustapippuria
tilkka lihalientä
Murskattu peruna:
8
keskikokoista perunaa
1 rkl
dijon-sinappia
2 rkl
voita
suolaa
Ruusukaalit:
200 g
ruusukaalia
suolaa
hunajaa

Valmistusohjeet

  1. Paistettua maksaa:
    Poista maksasta kalvot ja isoimmat suonet. jos haluat maksan mausta miedomman, sitä voi liottaa maidossa yön yli. Leikkaa maksa ohuen ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös sipulit. Kuullota sipulit tilkassa voita. Kun sipuli on pehmeää lisää pannulle maksaviipaleet ja paista nopeasti molemmin puolin. Lisää tilkka lihalientä ja anna hautua hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Sinapilla maustettu perunamurska:
    Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja valuta hyvin. Murskaa perunat puukauhalla, sekä mausta sinapilla, voilla ja suolalla.

    Ruusukaalit:
    Poista kaaleista uloimmat lehdet ja leikkaa ne puoliksi. Keitä noin 5 minuuttia ja valuta. Mausta tilkalla hunajaa ja suolalla.

    Reseptit: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää