Reseptit
Nauriskeittoa sekä skonsseja vadelmahillon ja kermavaahdon kera

Nauriskeittoa sekä skonsseja vadelmahillon ja kermavaahdon kera
Ainekset
- 5
- reilun kokoista naurista
- 1
- sipuli
- 2
- suurta perunaa
- n. 1,5 l
- kasvislientä
- pala tuoretta inkivääriä
- 2 dl
- ruokakermaa
- suolaa
- 5-7
- neilikkaa
- 1
- laakerinlehti
- valkopippuria
- nokare voita
- Skonssit:
- 4,25 dl
- vehnäjauhoja
- 2,5 tl
- leivinjauhetta
- 1 tl
- suolaa
- 3 tl
- sokeria
- 100 g
- voita
- 1
- kananmuna
- 1,5 dl
- kermaa
- 3 rkl
- rusinoita
- kermavaahtoa ja vadelmahilloa
Valmistusohjeet
- Nauriskeitto:
Kuori ja pilko karkeasti nauriit, sipuli ja perunat. Kuori ja hienonna inkivääri. Kuullota kasviksia ja inkivääriä voissa kattilassa. Lisää kasvisliemi ja hauduta noin 20 minuuttia. Lisää harsopussiin sidotut neilikat, laakerinlehti sekä muutama valkopippuri. Lisää myös kerma, hauduta toiset 20 minuuttia. Poista maustepussi, kaada liiat liemet pois ja soseuta keitto. Ohenna keittoa tarvittaessa liemellä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Skonssit:
Nypi jauhot ja voi keskenään, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Leivo pellille ohuita kakkuja ja paista 220 asteessa 8-10 minuuttia. Tarjoa kermavaahdon ja vadelmahillon kera.
Reseptit: Henri Alén
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää