Nauriskeittoa sekä skonsseja vadelmahillon ja kermavaahdon kera

Ainekset

5
reilun kokoista naurista
1
sipuli
2
suurta perunaa
n. 1,5 l
kasvislientä
pala tuoretta inkivääriä
2 dl
ruokakermaa
suolaa
5-7
neilikkaa
1
laakerinlehti
valkopippuria
nokare voita
Skonssit:
4,25 dl
vehnäjauhoja
2,5 tl
leivinjauhetta
1 tl
suolaa
3 tl
sokeria
100 g
voita
1
kananmuna
1,5 dl
kermaa
3 rkl
rusinoita
kermavaahtoa ja vadelmahilloa

Valmistusohjeet

  1. Nauriskeitto:
    Kuori ja pilko karkeasti nauriit, sipuli ja perunat. Kuori ja hienonna inkivääri. Kuullota kasviksia ja inkivääriä voissa kattilassa. Lisää kasvisliemi ja hauduta noin 20 minuuttia. Lisää harsopussiin sidotut neilikat, laakerinlehti sekä muutama valkopippuri. Lisää myös kerma, hauduta toiset 20 minuuttia. Poista maustepussi, kaada liiat liemet pois ja soseuta keitto. Ohenna keittoa tarvittaessa liemellä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

    Skonssit:
    Nypi jauhot ja voi keskenään, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Leivo pellille ohuita kakkuja ja paista 220 asteessa 8-10 minuuttia. Tarjoa kermavaahdon ja vadelmahillon kera.

    Reseptit: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää