Reseptit
Tapaksia: Kanarialaiset ryppyperunat, Katkaravut pil pil, Marinoituja oliiveja sekä Tomaatti-tonnikalasalaatti

Tapaksia: Kanarialaiset ryppyperunat, Katkaravut pil pil, Marinoituja oliiveja sekä Tomaatti-tonnikalasalaattia
Ainekset
- Kanarialaiset ryppyperunat:
- 1 kg
- perunoita
- 1 kg
- merisuolaa
- Katkaravut pil pil:
- 400 g
- pakastekatkarapuja
- kuivattua chiliä maun mukaan
- 4
- valkosipulinkynttä
- suolaa
- 1,5-2 dl
- oliiviöljyä
- Marinoituja oliiveja:
- 1 prk
- mustia tai vihreitä oliiveja
- 2 rkl
- oliiviöljyä
- 1
- sitruunan mehu ja raastettu kuori
- ripaus suolaa (riippuu oliivien suolaisuudesta)
- mustapippuria
- hienonnettua persiljaa
- Tomaatti-tonnikalasalaatti:
- 4
- tomaattia
- 1 prk
- tonnikalaa
- 1
- sipuli
- tilkka öljyä
- ripaus sokeria
- suolaa
- valkopippuria
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohjeet
- Kanarialaiset ryppyperunat:
Pese perunat huolellisesti. Kaada perunat uunipannuun tai -vuokaan. Peitä perunat suolalla ja paista 200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.
Katkaravut pil pil:
Sulata katkaravut ja hienonna valkosipulinkynnet. Mittaa kattilaan oliiviöljy ja lisää valkosipuli sekä chili. Anna valkosipulin hieman pehmentyä ja lisää katkaravut. Pyöräytä ja anna rapujen lämmetä pari kolme minuuttia. Mausta suolalla ja tarjoile.
Marinoituja oliiveja:
Sekoita kaikki aineet ja anna oliivien marinoitua jääkaapissa hetki. Tarjoile.
Tomaatti-tonnikalasalaatti:
Kuutioi tomaatit ja valuta tonnikala. Leikkaa sipuli renkaiksi ja laita ne kulhoon. Ripottele sipulirenkaille reilusti suolaa ja anna niiden maustua muutamia minuutteja ja huuhtele renkaat sitten nopeasti siivilässä. Näin sipuli renkaat saavat makua ja pehmenevät mukavasti. Sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta. Anna tekeytyä hetki ja tarjoile.
Tarjoa tapakset hyvän leivän kera!
Reseptit: Alex Nurmi
Kommentit
Näytä lisää