Tapaksia: Kanarialaiset ryppyperunat, Katkaravut pil pil, Marinoituja oliiveja sekä Tomaatti-tonnikalasalaattia

Ainekset

Kanarialaiset ryppyperunat:
1 kg
perunoita
1 kg
merisuolaa
Katkaravut pil pil:
400 g
pakastekatkarapuja
kuivattua chiliä maun mukaan
4
valkosipulinkynttä
suolaa
1,5-2 dl
oliiviöljyä
Marinoituja oliiveja:
1 prk
mustia tai vihreitä oliiveja
2 rkl
oliiviöljyä
1
sitruunan mehu ja raastettu kuori
ripaus suolaa (riippuu oliivien suolaisuudesta)
mustapippuria
hienonnettua persiljaa
Tomaatti-tonnikalasalaatti:
4
tomaattia
1 prk
tonnikalaa
1
sipuli
tilkka öljyä
ripaus sokeria
suolaa
valkopippuria
hienonnettua persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Kanarialaiset ryppyperunat:
    Pese perunat huolellisesti. Kaada perunat uunipannuun tai -vuokaan. Peitä perunat suolalla ja paista 200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

    Katkaravut pil pil:
    Sulata katkaravut ja hienonna valkosipulinkynnet. Mittaa kattilaan oliiviöljy ja lisää valkosipuli sekä chili. Anna valkosipulin hieman pehmentyä ja lisää katkaravut. Pyöräytä ja anna rapujen lämmetä pari kolme minuuttia. Mausta suolalla ja tarjoile.


    Marinoituja oliiveja:
    Sekoita kaikki aineet ja anna oliivien marinoitua jääkaapissa hetki. Tarjoile.

    Tomaatti-tonnikalasalaatti:
    Kuutioi tomaatit ja valuta tonnikala. Leikkaa sipuli renkaiksi ja laita ne kulhoon. Ripottele sipulirenkaille reilusti suolaa ja anna niiden maustua muutamia minuutteja ja huuhtele renkaat sitten nopeasti siivilässä. Näin sipuli renkaat saavat makua ja pehmenevät mukavasti. Sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta. Anna tekeytyä hetki ja tarjoile.

    Tarjoa tapakset hyvän leivän kera!

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää