Chili con carne ja omena-kanelipaistos

Ainekset

Chili con carne
400 g
naudan jauhelihaa
1 iso
sipuli
2
valkosipulin kynttä
1 prk
tomaattipyreetä
1 prk
tomaattimurskaa
1 prk
papuja tomaattiliemessä
kuivattua chiliä
maustepippuria
suolaa
Omena-kanelipaistos
4
omenaa
2 dl
omenahilloa
1 dl
fariinisokeria
1 dl
kaurahiutaleita
50 g
pehmeää voita
1 tl
kanelia

Valmistusohjeet

  1. Chili con carne
    Hienonna sipulit ja kuullota niitä hetki öljytilkassa. Lisää jauheliha ja anna ruskistua. Lisää myös tomaattipyree ja kuullota sitä hetki. Kaada pannulle tomaattimurska sekä pavut. Mausta chilillä ja maustepippurilla. Sekoita hyvin ja anna hautua n. ½ tuntia. Tarjoile, riisin, tortillojen tai esim. tacokuorien kanssa.

    Omena-kanelipaistos
    Pese omenat ja lohko ne. Sekoita kulhossa voi, sokeri, kaneli ja kaurahiutaleet. Sekoita omenalohkot kauramuruseoksen joukkoon. Voitele uunivuoka ja lusikoi pohjalle omenahillo. Asettele hillon päälle omena-muruseos. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmeitä. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää