Savuporokeittoa sekä leipäjuustoa ja lakkoja - Reseptit - Ilta-Sanomat

Savuporokeittoa sekä leipäjuustoa ja lakkoja

8.12.2004 13:53

Ainekset

  • Savuporokeittoa:

  • 200 g

    kylmäsavuporoa

  • 2

    porkkanaa

  • 200 g

    lanttua

  • 5

    perunaa

  • 1

    sipuli

  • 1-1,5 l

    lihalientä

  • 1

    laakerinlehti

  • 5

    mustapippuria

  • 1

    rosmariinin oksa

  • persiljaa

  • voita

  • Leipäjuustoa:

  • 4 dl

    lakkoja

  • 200 g

    leipäjuustoa

  • 3 dl

    kuohukermaa

  • 1 rkl

    sokeria

  • 1

    kanelitanko

Valmistusohjeet

  1. Savuporokeitto Paloittele kuoritut porkkanat, lanttu, perunat, perunat ja sipuli pienehköiksi paloiksi. Leikkaa poro ohuiksi suikaleiksi. Kuullota kasvikset voissa kevyesti. Lisää liemi ja laakerinlehti sekä pippurit. Hauduta noin puolituntia. Käännä lämpö pois ja lisää poro, hienonnettua persiljaa ja rosmariinin oksa. Hauduta vielä hetki ja tarjoile ruisleivän kera! Leipäjuustoa ja lakkoja Keitä kermaa kattilassa kanelitangon ja sokerin kera noin 5 minuuttia. Lisää kuutioitu leipäjuusto ja siirrä pois lämmöltä. Anna leipäjuuston lämmetä hetki, lusikoi juustokuutioita annoskulhoihin ja tarjoa lakkojen kera. Reseptit: Henri Alén

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit