Savuporokeittoa sekä leipäjuustoa ja lakkoja

Ainekset

Savuporokeittoa:
200 g
kylmäsavuporoa
2
porkkanaa
200 g
lanttua
5
perunaa
1
sipuli
1-1,5 l
lihalientä
1
laakerinlehti
5
mustapippuria
1
rosmariinin oksa
persiljaa
voita
Leipäjuustoa:
4 dl
lakkoja
200 g
leipäjuustoa
3 dl
kuohukermaa
1 rkl
sokeria
1
kanelitanko

Valmistusohjeet

  1. Savuporokeitto
    Paloittele kuoritut porkkanat, lanttu, perunat, perunat ja sipuli pienehköiksi paloiksi. Leikkaa poro ohuiksi suikaleiksi. Kuullota kasvikset voissa kevyesti. Lisää liemi ja laakerinlehti sekä pippurit. Hauduta noin puolituntia. Käännä lämpö pois ja lisää poro, hienonnettua persiljaa ja rosmariinin oksa. Hauduta vielä hetki ja tarjoile ruisleivän kera!

    Leipäjuustoa ja lakkoja
    Keitä kermaa kattilassa kanelitangon ja sokerin kera noin 5 minuuttia. Lisää kuutioitu leipäjuusto ja siirrä pois lämmöltä. Anna leipäjuuston lämmetä hetki, lusikoi juustokuutioita annoskulhoihin ja tarjoa lakkojen kera.

    Reseptit: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää