Possupata ja kanelikermavanukas

Ainekset

Possupata
400 g
porsaanpaistikuutioita
2
sipulia
4
perunaa
1
porkkanaa
1 dl
hillosipuleita
2
omenaa
voita tai öljyä
2 rkl
vehnäjauhoja
1 l
lihalientä
1 rkl
tomaattipyreetä
6
maustepippuria
suolaa
Vanukas
3 dl
maitoa
3 dl
kermaa
100 g
sokeria
1
kanelitanko
½ tl
kanelijauhetta
1 kpl
liivatetta

Valmistusohjeet

  1. Possupata
    Ruskista lihat padassa voissa tai öljyssä. Lisää jauhot, sekoita hyvin ja lisää tomaattipyree sekä mausteet. Pese ja kuori juurekset ja pilko ne mukavan kokoisiksi paloiksi. Lisää ne pataan ja kaada päälle lihaliemi. Jätä pata hautumaan noin tunniksi. Lisää haudutuksen loppuvaiheessa kuutioidut omenat. Anna vielä hautua hiljalleen muutamia minuutteja ja tarkista maku.

    Kanelikermavanukas
    Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita kaikki muut aineet kattilassa ja lämmitä kiehuvan kuumaksi. Purista vesi pois liivatteista ja lisää kuumaan kerma-maitoseokseen. Siivilöi ja kaada annosmaljoihin ja anna hyytyä viileässä. Tarjoa pakastemarjojen kanssa.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää