Kevyet joulutortut ja kevyt omenapiiras

Joulutortut ja omenapiirakan voi tehdä myös kevyemmin.

13.12.2004 12:54

Ainekset

  • <b>Kevyet joulutortut:</b>

  • 250 g

    kevytmargariinia

  • 3-4 dl

    ohrajauhoja (osan voi korvata vehnäjauhoilla)

  • 2 tl

    leivinjauhetta

  • 250 g

    maitorahkaa

  • tilkka kylmää vettä

  • luumu- tai aprikoosisosetta

  • Koristeeksi tomusokeria

  • <b>Kevyt omenapiiras:</b>

  • 1

    kananmuna

  • 1/2 dl

    fruktoosia

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • 1/2 dl

    vehnäjauhoja

  • 1/2 dl

    ohrajauhoja

  • 1/2 dl

    kaurahiutaleita ja/ tai -leseitä

  • n. 100 g

    kevytmargariinia

  • Täyte:

  • 2-3

    hapanta omenaa

  • 3 rkl

    omenasosetta

  • 2-3 dl

    maustamatonta jogurttia

  • 1

    kananmuna

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • kanelia ja/ tai piparkakkumaustetta

Valmistusohjeet

  1. <b>Kevyet joulutortut: </b> Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja nypi ne sekaisin margariinin kanssa. Lisää rahka ja vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna sen levähtää hetki jääkaapissa. Valmista joulutorttuja normaaliin tapaan ja koristele ne paiston jälkeen tomusokerilla.

  2. <b>Kevyt omenapiiras:</b> Valmista taikina. Vaahdota muna ja sokeri. Lisää jauhot ja hiutaleet sekä lopuksi rasva. Laita taikina hetkeksi kylmään. Lohko omenat täytettä varten. Sekoita täytettä varten keskenään jogurtti, omenasose ja kananmuna. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Lado pohjalle omenalohkot ja kaada päälle jogurttiseos. Ripottele pinnalle vaniljasokeria ja kanelia. Paista piirasta 200-asteisessa uunissa n. 35-40 minuuttia. Reseptit: Riitta Randström

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit