Reseptit

Lohta kolmella tavalla ja joulusinappi

Näillä resepteillä loihdit lohesta herkullisia alkupaloja. Joulusinappi maustetaan rakuunalla.

Ainekset

Rakuunasinappi:
2 dl
sinappijauhetta
2 dl
sokeria
1 tl
perunajauhoja
2 dl
kuohukermaa
2
kananmunaa
1 rkl
väkiviinaetikkaa
1 nippu
tuoretta rakuunaa
Katajanmarjagraavattu lohi:
1 kg
lohifileetä
50 g
karkeaa merisuolaa
10 g
hienoa sokeria
1 rkl
katajanmarjoja
tillin oksia
(tilkka giniä)
Jääkellarinlohi:
1 kg
lohifileetä
1 l
vettä
80 g
merisuolaa
50 g
sokeria
Nopea lohitartar:
300 g
lohifileetä
1
pieni punasipuli
1 rkl
kapriksia
1/2
sitruunan mehu ja raastettu kuori
merisuolaa jauhettuna
mustapippuria
2 rkl
hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohjeet

  1. Rakuunasinappi:
    Sekoita kaikki aineet paitsi etikka ja rakuuna kattilassa. Kypsennä seosta miedolla lämmöllä kunnes sinappi sakenee. Anna jäähtyä hetki ja lisää joukkoon hienonnettu rakuuna ja etikka. Sekoita hyvin ja pakkaa purkkeihin. Säilytä sinappi jääkaapissa.

  2. Katajanmarjagraavattu lohi:
    Murskaa katajanmarjat kevyesti ja sekoita suolan joukkoon. Mausta lohifilee tasaisesti suola-katajanmarjaseoksella sekä sokerilla. Naputtele tillin oksia kevyesti veitsen hamara puolella ja nostele ne myös fileen päälle. Halutessasi voi vielä pirskotella kalalle hieman giniä. Kääri kala voipaperiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään 36 tuntia.

  3. Jääkellarinlohi:
    Kiehauta vesi, sokeri ja suola keskenään. Anna jäähtyä ja laita lohenpala liemeen kahdeksi päiväksi. Valuta filee ja nauti graavilohen tapaan. Kala säilyy liemessä noin 5 vuorokautta.

  4. Nopea lohitartar:
    Leikkaa lohesta ohuita siivuja ja leikkaa niistä pieniä kuutioita. Sekoita joukkoon hienonnettu punasipuli ,hakatut kaprikset, sitruunamehu sekä raastettu kuori ja ruohosipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna seoksen maustua hetki ja tarjoa ruisleivän kera.

    Reseptit: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää