Bataatti-inkiväärilaatikko ja punajuuri-vuohenjuustolaatikko

Bataatti-inkiväärilaatikko ja punajuuri-vuohenjuustolaatikko tuovat vaihtelua perinteisiin joululaatikoihin.

Ainekset

Bataatti-inkiväärilaatikko:
1 kg
bataatteja
1 tl
kokonaisia maustepippureita
suolaa
50 g
voita
2-3 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
ripaus muskottipähkinää
1 dl
korppujauhoja
1
kananmuna
1 dl
maitoa
Punajuuri-vuohenjuustolaatikko:
1 kg
punajuuria
1-2
sipulia
4
perunaa
suolaa
mustapippuria
timjamia
ripaus neilikkaa
200 g
vuohenjuustoa (esim. riblaire)
4 dl
kermaa

Valmistusohjeet

  1. Bataatti-inkiväärilaatikko:
    Keitä kuorittu ja pilkottu bataatti täysin kypsäksi suolalla ja maustepippureilla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi kokonaan pois ja lisää voi. Lisää myös raastettu inkivääri sekä ripaus muskottipähkinää. Soseuta bataatit tasaiseksi mausteineen.

    Vatkaa muna ja maito sekaisin keskenään ja lisää seos kattilaan, sekoita. Kaada sose uunivuokaan ja ripottele päälle korppujauhot. Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin tunti.
  2. Punajuuri-vuohenjuustolaatikko:
    Kuori ja leikkaa punajuuret ja perunat ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa myös sipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita kasvikset kulhossa ja mausta suolalla, pippurilla, timjamilla sekä neilikalla.

    Lado ainekset voideltuun uunivuokaan kerroksittain murennetun vuohenjuuston kera. Kaada kiehautettu kerma vuokaan ja paista laatikkoa 200-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia. Anna laatikon tekeytyä foliolla peitettynä n. 30 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää