Riistakäristystä, peruna-sipulisosetta ja juuressalaattia - Reseptit - Ilta-Sanomat

Riistakäristystä, peruna-sipulisosetta ja juuressalaattia

7.1.2005 11:03

Ainekset

  • Riistakäristys:

  • 400 g

    riistakäristyslihaa

  • 4 rkl

    voita

  • 3 dl

    vettä

  • suolaa

  • Peruna-sipulisose:

  • 0,5 kg

    puikulaperunoita kuorittuina tai muuta jauhoista perunaa

  • 1 iso

    sipuli

  • 1 rkl

    voita

  • 1,5 dl

    maitoa

  • suolaa

  • valkopippuria

  • Juuressalaatti:

  • 2

    punajuurta

  • 2

    porkkanaa

  • 1

    sipuli

  • 0,5 dl

    oliiviöljyä

  • 1 rkl

    punaviinietikkaa

  • ripaus sokeria

  • kuminaa

  • mustapippuria

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Riistakäristys: Sulata voi pannulla. Lisää käristyslihat ja anna niiden ruskistua. Kaada pannulle vettä parissa erässä välillä sekoittaen ja mausta lopuksi suolalla. Käristys saa olla kosteaa mutta ei vetistä. Hauduta ruokaa 1-1,5 tuntia. Peruna-sipulisose: Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi voissa. Keitä perunat kypsiksi ja valuta. Kaada perunoiden joukkoon kiehautettu maito, nokare voita ja kuullotettu sipulisilppu. Soseuta tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Juuressalaatti: Raasta kuoritut porkkanat ja punajuuret ja suikaloi sipuli. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja tarkista maku. Voit halutessasi lisätä salaattiin pakastepuolukoita. Tarjoile riistakäristyksen kera. Resepti: Henri Alén

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit