Riistakäristystä, peruna-sipulisosetta ja juuressalaattia

Ainekset

Riistakäristys:
400 g
riistakäristyslihaa
4 rkl
voita
3 dl
vettä
suolaa
Peruna-sipulisose:
0,5 kg
puikulaperunoita kuorittuina tai muuta jauhoista perunaa
1 iso
sipuli
1 rkl
voita
1,5 dl
maitoa
suolaa
valkopippuria
Juuressalaatti:
2
punajuurta
2
porkkanaa
1
sipuli
0,5 dl
oliiviöljyä
1 rkl
punaviinietikkaa
ripaus sokeria
kuminaa
mustapippuria
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Riistakäristys:
    Sulata voi pannulla. Lisää käristyslihat ja anna niiden ruskistua. Kaada pannulle vettä parissa erässä välillä sekoittaen ja mausta lopuksi suolalla. Käristys saa olla kosteaa mutta ei vetistä. Hauduta ruokaa 1-1,5 tuntia.

    Peruna-sipulisose:
    Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi voissa. Keitä perunat kypsiksi ja valuta. Kaada perunoiden joukkoon kiehautettu maito, nokare voita ja kuullotettu sipulisilppu. Soseuta tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla.

    Juuressalaatti:
    Raasta kuoritut porkkanat ja punajuuret ja suikaloi sipuli. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja tarkista maku. Voit halutessasi lisätä salaattiin pakastepuolukoita. Tarjoile riistakäristyksen kera.

    Resepti: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää