Lämmittävä kanakeitto ja oliivimuffinssit

Ainekset

Keitto:
n. 400 g
broilerisuikaleita tai rintafileetä
2
valkosipulin kynttä
1
sipuli
4
perunaa
pala
juuriselleriä
1
vihreä paprika
1 tlk
tomaattimurskaa
1 l
kana- tai kasvislientä
1-2
tuoretta punaista chiliä
2 rkl
tomaattipyreetä
2 tl
kuivattua oreganoa
suolaa ja mustapippuria
tilkka
öljyä
Muffinssit:
2 dl
maitoa
2
kananmunaa
1 dl
öljyä
4 dl
vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
1 tl
oreganoa
1 dl
hienonnetuja oliiveja
1-2 dl
juustoraastetta
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Lämmittävä kanakeitto:
    Ruskista broilerisuikaleet pannulla. Hienonna sipulit ja kuori sekä kuutioi perunat ja selleri. Kuutioi myös paprika. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipuleita, selleri- ja perunakuutioita ja hienonnettua chiliä hetki. Lisää tomaattipyree ja kuullota vielä hetki. Kaada kattilaan tomaattimurska ja liemi. Keitä keittoa n. 10 minuutia. Lisää ruskistetut broilerisuikaleet kattilaan ja mausta keitto. Hauduta n. 20 minuuttia ja lisää paprika. Hauduta vielä pari minuuttia, tarkista maku ja tarjoile.

    Oliivimuffinssit:
    Vatkaa maito, kananmunat ja öljy sekaisin kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähitellen koko ajan vatkaten nesteen joukkoon. Lisää myös oregano ja basilika ja ripaus mustapippuria. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi muffinssivuoat noin puolilleen taikinaa. Ripottele muffinssien pinnalle hienonnetut oliivit ja juustoraaste. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää